[]

Araba kiralamak V2

Dün gece bir soru başlığı açmıştım, güzel cevapları aldım teşekkür ederim, ama şimdi ikincisiyle karşınızdayım.

Garenta, avis vb. kurumsal firmalardan kiralamak istiyorum ancak bu firmaların "ehliyet sahibi ve kredi kartı sahibinin aynı kişi olması gerek" diyorlar.
Gel gelelim, bizim ehliyet sahibinin kredi kartı yok. Var ama 500tl limitli.
Yakınında onun yerine kiralayabilecek başka bir ehliyet sahibi kişi de yok (ikinci sürücü olarak gösterme olayı da olmuyor yani).

Şimdi ne yapacağız? :)
Hiçbir yolu yok mu bunun?
Ya da kurumsal firmalar arasında da "ehliyet ve kredi kartı sahibi aynı olmasa da olur" diyenler var mıdır?

Ek çözüm olarak şu geliyor aklıma ama bunu yapmak istemiyorum:
Bir arkadaş adına kiralayıp, o arkadaş olmadan trafiğe çıkmak.
Yani ehliyeti ve kredi kartı olan bir arkadaş kiralayacak ve ben kullanacağım gibi. Ama kiralayan kişi arabada olmayacak.
Olur mu?
Riski nedir?

 
karta para yükleyerek kullanabilirsiniz mesela 1500 tl çıktı ise fatura 500tl'lik karta 1000tl yükleyip öyle kullanabilirsiniz,

ehliyet sahibi ile kart sahibi aynı olmak zorunda. benim şirket kartını bile kabul etmemişlerdi.
  • duyurukullanıcısı  (03.04.21 11:44:40) 
O kuralın (kredi kartı) uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum ama çok da dikkat ettiklerini sanmıyorum. Benim de zamanında limitim yetmediği için babamın kartını kullanmışlığım var ama ABD'de (Budget'tan). Alıp kartın üstündeki isme bakmıyor ama kiralama anında tutup da bakarlarsa o anda mağdur olma ihtimali var. Diğer bir seçenek eğer kartın öyle bir özelliği varsa ihtiyaç duyulacak miktar kadar karta para yollayıp limiti artırmak olabilir. Vakıfbank'ın kartıyla uygulamışlığım var.

Başkasının adına kiralayıp kendisi kullanırsa normal şartlarda bir problem olmaz ama kaza yaparsa sigorta bunu karşılamaz tüm tamir masrafları + aracın tamirde kaldığı süre boyunca kiralama masrafı aracı kiralayan kişi tarafından karşılanır diye düşünüyorum.
  • himmet dayi  (03.04.21 11:46:15) 
Limiti artıracaksınız ya da duyurukullanıcısı +1

Beyan edilen kişi o anda aracı kullanmıyorsa ve allah korusun bir şey olursa; başınız çok ağrır

Çözüm basit...
  • sunriseee  (03.04.21 11:50:27) 
Bu limiti artırmak dediğimiz şey tam olarak şu mudur:

Elimizde 500tl limitli kredi kartı var.
Kiralama sonrası ödememiz gereken tutar 1000tl.
500tl de bloke yapılıyor diyelim.

Biz elimizdeki 500tl limitli karta, 1000tl yüklediğimizde, kartın limiti 1500tl mi olmuş oluyor?
Sorun bu şekilde çözülmüş oluyor mu?
Doğru mu anlamıştım?

Daha önce herhangi bir kredi kartına limitinin üzerinde para yükleyip kullanmadığım için, bu mevzuyu da hiç bilmiyor olduğumu fark ettim :))
  • anatomik  (03.04.21 12:12:32) 
limit arttırmak ; bankayı arayıp hacı benim limiti arttır bu ne demek.

para yüklemek ise para yüklemek. karta para yüklüyorsun. harcayabileceğin miktar 500tl kredi 1000tl kendi paran yani toplamda 1500tl oluyor.

ama parayı yükledin fatura 1200tl geldi yani 300tl boşta kaldı onu sonra çekemiyorsun.
  • duyurukullanıcısı  (03.04.21 12:17:15) 
O zaman bir soru daha geliyor.

Az önce Avis'e mail attım ve bu para yüklemeyi sordum.
O şekilde olmuyor, kartın kendi limiti olması gerek diye cevap geldi hemen.
Şimdi ne yapacağız? :)))
  • anatomik  (03.04.21 12:22:53) 
Bankayı arayın limit artırmak istiyorum deyin pazartesi. Ya da uygulamadan talep yollayın. Araba hafta sonu lazımsa geçmiş olsun ki zaten yasak var


  • amsterdam otlu sigarası  (03.04.21 13:02:25) 
olay avis ile ya da kiralama şirketiyle ilgili değil

Olay sizin kredi kartınızla ilgili limit ve/veya para olduğu surece sıkıntı yok
  • sunriseee  (03.04.21 14:29:11) 
Kredi kart limitinizi artırmanız lazım, bankanızı arayıp söyleyin. Sakın başkası üstüne kiralayıp siz kullanmayın, bir sıkıntı olursa başınız çok ağrır.


  • roket adam  (03.04.21 16:09:40) 
Bu arada limit konusundan başka bir çok firma findex sorgulaması da yapıyor. Belli puan altındaysa kiralamıyorlar. Detayları bilmiyorum.


  • Ruprect  (03.04.21 16:50:01) 
Arabayi kart limiti olan birisi uzerinden kiralayip kiralama sirasinda kendinizi ikinci surucu olarak ekleyip ekleyemeyeceginizi sorun.
Bazi firmalar ufak ucret farkiyla ikinci surucu eklmeye izin veriyor. Ancak dip kosedeki ozel maddeleri dikkatlice okuyun. Yani kaza olursa ikinci surucu de esit derecede kapsam dahilinde mi gibi detaylara bakin.

  • mononoke  (05.04.21 08:50:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.