[]

Araç kiralamada dikkat edilecekler?

Konuyla hiç alakam yok, çok çok çok uzağım bu tarz konulara.
Ankaradayım.

Cuma günü alıp, pazartesi tekrar dönecek şekilde araç kiralamak istiyorum.
1 - Nereden kiralanmalı? İçimden işi profesyonel yapan, online platformlardan kiaralamak geçiyor açıkçası.

2 - Önerebileceğiniz araç kiralama platformları ya da ofisleri var mı (garenta vb)?

3 - Kazık yememek için nelere dikkat edilmeli, nasıl önlemler almalı?

Konuyla ilgili her türlü öneriye açığım.

 
1- Kesinlikle kurumsal bir yer!

2- Kurumsal yerlerin internet sitelerinden önceden kiralamanı öneririm

3- Araç teslimi sırasında dış ve iç kontrolü yapıp tüm hataları teslim alma kağıdına işlettirmen lazım
  • sunriseee  (03.04.21 00:20:00) 
1- kurumsal bir marka olsun.
2- hertz. çünkü diğerlerine göre genelde ucuz.
3- çekilen provizyona dikkat et. tüm kartın bloke olmasın. atıyorum 2000 tl'lik bir kartın varsa aracı kiraladığında limite yakın yüksek provizyon çekilirse kartını kullanamazsın. kiralama yapmadan önce telefonla provizyon meselesini sor.
  • false pretension  (03.04.21 00:23:59) 
estra sigorta paketleri önerecekler. satın almazsanız kaç tl ye kadar hasar ödüyorsunuz, satın alırsanız ne karşılanıyor vs bunları bilgi olması açısından öğrenebilrsiniz.


  • sttc  (03.04.21 00:30:01) 
Daha önce birkaç soruya uzun uzun cevap yazmıştım, arama kısmından bakın mobilim ben bakamıyorum.

Ama kesinlikle kurumsal şirketlerden kiralayın. İnternetten yapılan rezervasyonlar hem daha ucuz oluyor, hem de başka banka/kurum kampanyalarından faydalanabiliyorsunuz.

Aracı teslim alırken elemanla birlikte dolaşırken didik didik nerede ne var söyleyin, belgeye işlettirin. Hatta fotoğrafını videosunu çekin. Sonra önceki müşterinin kusurunu size geçirmesinler. Arabanın içine de bakın, koltukta tavanda sigara izi vs. olabiliyor. Depoyu artık eski müşteri ne seviyede getirdiyse o seviye getirmeniz isteniyor. Yaptığınız km'ye göre ayarlamanız lazım, full değilse azar azar koydurun istasyonda kontağı açıp kapatarak kontrol edin.

Son olarak mini hasar ve ayrı satılıyorsa lastik cam far sigortası alın. 30-40 tl vermemek için inatlaşmayın, inanın çok daha stresli ve masraflı oluyor kaza bela durumunda.
  • chicha_v2  (03.04.21 00:32:17) 
Olaki önüne açık senet koydular. Kaçarak uzaklaş.


  • elitoangelito  (03.04.21 00:42:37) 
Kurumsal iyidir. Senet falan dolandırıcılıktır. Ara sokaktakiler yapar. Onlara gidecekseniz, Renault bayisine gidin en ucuz arabaya senet yapın. Bari sonunda arabanız olur.
Dönüşte mesai saatlerine dikkat edin bayinin. Arabayı bırakmak için.

  • ykyt  (03.04.21 09:14:50) 
Büyük kiralama sitelerini kullanarak ucuz diye adı sanı duyulmamış yerlerden kiralarsanız findeks notunu bahane edip arabayı vermiyorlar. Kirayalayacağınız şirketin şartlarını mutlaka okuyun, minimum findeks puanı ne gerekiyor araştırın.

Mesela windycar'dan uzak durun. Garenta 800 puanı yeterli buluyor bu herifler 1500 puan diye diretip vermiyorlar arabayı (özellikle kampanya vs denk getirip ucuza araba bulursanız)
  • kimlanbu  (03.04.21 09:51:44) 
1 adı duyulmuş markalar. avis enterprise hertz vb.
2 garenta iyidir.
3 söylenenlere ek olarak aracın hasar alması durumunda sorumluluğunun ne olduğunu sor. aracın tamirde kaldığı her günü senden almaya çalışan bazı firmalar var.
  • mikahakkinen  (03.04.21 11:27:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.