[]

Korneam PRK lazere uygun ama Smile veya Lasik'e degil...

Atakoy Dunya Goz'de muayene oldum, kornea topografyamin cekilmesi sonrasi doktor bana uygun olanin PRK yontemi oldugu Smile veya Lasik'in guvenli olmayacagini (gorme kaybiyla sonuclanabilirmis) soyledi. PRK'nin ameliyat sonrasi agrisi, konfor ve iyilesme suresi Lasik ve Smile'a gore daha kotu oluyormus; ameliyat sonucunda pek bir fark gormezsin ama operasyon sonrasi PRK'de cok daha agir gecer dedi.
Baska doktora gidersen sana Smile onerirse teknik acidan yanlis bir karar vermez ama ben kendi tecrubeme dayanarak guvenlilik acisindan PRK yapman gerektigini soyluyorum dedi.

ne yapsam? etiler dunya goz'e mi gitsem?

 
Onlar o ameliyatları neredeyse her gün yapıyorlar. Doğru demişlerdir. Başkası da büyük ihtimalle aynısını der ama içiniz rahat olsun diye bir kez daha gidebilirsiniz.


  • dissendium  (02.04.21 15:17:10) 
maalesef dissendium'a katılmıyorum. daha geçen gün başımıza böyle bir şey geldi. bir tanıdığım, benim çok güvendiğim ve yıllardır gittiğim, hatta kendisinin de gittiği doktoruma değil de yine başka bir tanıdığın operasyon yaptırdığı ve yine çok güvendikleri bir doktora kardeşinin göz ameliyatını yaptırdı. ikisi de itibarlı doktorlar. sonra istedikleri sonucu elde edemedikleri gibi ne yapılacağında da bir belirsizlik olunca fikir alma amaçlı benim doktoruma gittiklerinde doktorum diğeri doktoru hem tanıdığını hem çalışmalarını beğendiğini söyleyerek, kötüleme amaçlı olmadığını da vurgulayarak, operasyonu kendisi yapacak olsa, yurt dışından gelecek malzemeler sebebiyle hem daha uzun bekleme süresi hem daha fazla paraya mal olacak olsa da farklı bir yöntem izleyebileceğini anlatmış. yani artık iş işten geçmişti, "neden operasyon olmadan benim doktora da bir gitmediniz" demedim ama inanın ki kendimi zor tuttum. neden gitmez ki insan?


  • bir garip melek  (02.04.21 15:52:54) 
Ben PRK yöntemi ile ameliyat oldum. Uzmanlıklarına çok güvendiğim iki doktora göründüm, ikisi de Lasek dedi başka birşey demedi, ben de evime yakın olanı tercih edip ameliyatı orada oldum. (şu anda gözler 0.00)
Kişisel tecrübemi aktarayım, ameliyat dediği zaten en fazla 5 dk sürüyor, anlamıyorsunuz bile. Ameliyattan sonra şiddetli ağrılar vs beklediğim için en azından vakit geçireceğim yeri konforlu hale getirmek amacıyla ışık geçirmez perdeler vs ile bulunduğum ortamı epey karattım. Hatta karanlıkta göz konforunu artırdığı için sık kullanacağım wc gibi yerlerin ampüllerini kırmızı ampül ile değiştirdim. Bir de ameliyat sonrası damlaları saati saatine, hatta dakikası dakikasına kullandım. Bu önemlerin faydası oldu mu bilmiyorum ancak o bahsedilen ağrılar bende hiç ama hiç olmadı. Elbette bende olmaması kimsede olmayacak anlamına gelmiyor ama böyle bir durum ile de karşılaşabilirsiniz.
Özetle PRK daha eski bir teknolojiye dayanıyor olsa dahi sonuç olarak aynı sonuçları alabiliyorsunuz, en azından endişeniz o yönde olmasın.
  • semyasa  (02.04.21 18:14:11) 
dürüst bir doktormuş. ameliyat sonrası iyileşme süresi diğer yöntemlere göre daha uzun. biraz daha sancılı. öyle dayanılmaz bi olayı da yok. 2. gün acı ve göz kuruluğuna uyandım. damlaları düzenli kullandım. büyük bi ağrım olmadı. benim kendi işimi görebilecek seviyede görmem 4 gün falan sürdü. 15 gün sonunda masabaşı işimi yapabilecek seviyeye gelmiştim ama yoruluyordum ekrana bakarken. daha sonra git gide düzeliyor görüntü. 2 ayın sonunda çok iyi bi görüşe sahip oldum. 14 ay oldu ameliyat olalı. memnunum bakalım şimdilik. ileride nolur bilemem.


  • glamdr1ng  (02.04.21 22:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.