[]

Ortakli miras

merhaba arkadaslar;

Maalesef babamdan kalan hisselerimi kardesleri ve annesi yiyor, sanirim 10 yili geckin suredir kullanmis olduklari ev ve kiradaki ev icin bana hic kira vermiyorlar. ayrica silivride bulunan eski bi mustakil ev icin de dun birisi aradi, almak istiyorum 390 bine anlastik halalarinizla dedi.
benim hissem edevlette 3000/40.000 gorunuyor. Bu adam ben imza atmazsm bu evi alabilir mi?
Onlarin hisselerini alsa evde oturum saglayabilir mi? Ben de adama ben size donerim deyip
kapadim :(
benim hisseme 15.000 dusuyormus. acikcasi silivride mustakil bi ev icin az geldi bana bu para.
Yillarca somurdujleri icin de sinirliyim aslinda. Sizce nasil bi yol izlemeliyim?

 
siz resmi olarak hissedarsanız sizin imzanız olmadan satış olmaması lazım, fakat benim asıl takıldığım konu para mevzusu oldu.
390 bine anlaştıkları mülkün 40'ta 3 hissedarıysanız, sizin payınıza 29 bin küsur yerine neden 15 bin düşüyor?

  • gkhncnzdgn  (02.04.21 13:26:20) 
Bilmiyorum, dedigim gibi guvenilir insanlar degil zaten.


  • gaea  (02.04.21 14:22:00) 
anladığım kadarıyla miras dedenizden kalan miras. benim şahsi görüşüm, babaanneniz sağ olduğu sürece, hisseniz olsa da, kullanım hakları ondadır. kanunen olmasa da, sonuçta kocasının malı kendi malıdır.


  • co2s2  (02.04.21 14:59:23) 
Ben şeyi anlamadım. Babanızın mirascısı siz değil msinz halalrınız nasıl kullanıyor?


  • condom kurşunu  (02.04.21 15:46:37) 
dedemden kalan miras. 2 hala 2 amca ve babamin vefati dolayisiyla ben.


  • gaea  (02.04.21 16:23:33) 
hocam avukata danışın.
Bildiğim kadarıyla geçmişe yönelik olarak da alınan kiralardan hak talep edebiliyorsunuz.
detayları avukata belirtirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz.
avukat tanıdıklarım var isterseniz yönlendirebilirim ama danışmanlık ücreti isterler mi istemezler mi orasını bilemeyeceğim. onlar adına konuşamam.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (02.04.21 17:02:20) 
* sizin imzanız olmadan satış yapılamaz / satış vaadi verilemez.
* babanız vefat tarihinden bugüne dek geçen zaman için kira alınan gayrimenkul var ise yasal faizi ile payınız kadarını talep edebilirsiniz. mirasçı kişi ya da kişiler kendi barınıyor ise bile ondan kendi payınız tutarında kira talep edebilirsiniz.
* bu işler hukuki işlerdir sizi aşar, haklı olduğunuz bu davayı kaybetmeseniz bile hak ederinizden daha düşük bir meblağı alabilirsiniz.
* bir avukata danışarak tarafları uzlaşmaya davet edin. hakkınızı sonuna kadar talep edin, uzlaşırlarsa kolaylık yapacağınızı söyleyin. (mahkeme süreci uzun, maliyetli ve yıpratıcıdır) tehdide pabuç bırakmayın.
  • phonex  (02.04.21 17:54:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.