[]

İngiltere İş Mevzusu

Merhabalar,

Dil eğitimi düşünürken; işi gücü bırakıp İngiltere' ye yerleştim. 4 aydır orada yaşıyorum ve 5 yıllık oturumum var. Türkiye' de insan kaynakları uzmanı olarak 6 yıllık iş geçmişim var burada benzer bir iş yapmam pek mümkün gözükmüyor. Şu anda amazon deposuna benzer bir yerde çalışıyorum ama ingilizcemi de biraz ilerlettikten sonra (şu anda B2 seviyesinde diyebilirim) daha düzgün bir iş istiyorum.

Kendi alanımda birşeyler yapabilmem mümkün mü? UI/UX Design ya da yazılım gibi alanlarda online eğitim ile ilerlemek mümkün müdür? İş mevzusunda kafam oldukça karışık tavsiyesi ya da tecrübesi olan varsa memnuniyetle dinlerim.

 
Bulgaristan vatandaşlığım da vardı Brexit öncesi değerlendirdim.


  • kurdeşen jack  (01.04.21 21:43:13) 
Insan kaynaklari uzmanligi neden olmaz diyorsunuz ki? Bana iki gunde bir ajanslardan telefon geliyor, yarisi anadili ingilizce olmayan kisiler. Farketmissinizdir, burada ajans isleri epey aktif. Genelde ucreti biraz dusuk oluyor, komisyondan para kiriyorlar. 6 yillik uzmanlik tecrubesi ile ufak capli ajanslarda baslayip daha sonra buyuk firmalarin hr departmanina gecmek gayet gercekci bi senaryo.

Mumkunse turkce konusmayi mumkun oldugu kadar kesip online monline bi egitim alin. Warehouse ingilizcesi veya cevrenizde turkler varsa o ortamda ogrenilen ingilizce profesyonel is hayatinda biraz zorluk cikarabilir.
  • icim urperiyor  (01.04.21 22:00:05) 
londra'da ux yapiyorum.
olmaz degil, ama rekabet asiri. 10+ deneyimle geldim design manager pozisyonundan ama burada ancak mid level oldu. jr hatta stajyer olarak baslamak, asgari ucrete vb calismaya bakmiyorsan kendini UX'de gelistirebilirsin. cok fazla adam araniyor ama genelde bi tik deneyimli adam araniyor.

interaction design foundation, udemy, linkedin'de jared spool dr. nick fine ve don norman'i takipe al. her paylastiklarini (hemen hemen) oku. bilmiyorum UX ile birikimin suan ne kadar yoksa sadece duydun mu, buna gore gidecegin yol degisir.

ingilizce konusunda, UX bi cesit storytelling, journey ve hepsinden onemlisi bi design direction aldiginda bunun altini doldurabilmen, arguman koyabilmen ve hypothesis yazman beklenir. bunlar icinde iyi ingilizce sart. karisik oldu biraz, sorun varsa yanitlarim
  • try again fail again fail better  (02.04.21 01:51:10 ~ 01:53:24) 
Teşekkürler. Öncelikli olarak İngilizcemi geliştirmem gerektiği ve biraz zamana ihtiyacım olduğu için farklı bir dal olarak UX eğitimlerine de zaman harcarım.


  • kurdeşen jack  (02.04.21 15:57:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.