[]

Düğün fotoğrafçılığı

Uzun süredir sinema ve fotoğrafla ilgileniyorum. Amatör kısa film, klip falan çektik. Ancak hiç para kazanmadım. Düğün fotoğrafçılığında fena para yokmuş. Yazın düğün fotoğrafı çekmek istiyorum. Sadece dış çekim denen fotoğrafları çekicem. Ancak uzun vadede pek para kazandırmaz gibi geliyor. Yani 10 yıl önce sadece meraklısı ilgileniyorken bugün instagram ve YouTube sayesinde birçok insan daha çok haşır neşir bu işlerle. Eskiden çok pahalıyken bugün 3 bin liraya 5d mark II alıp film bile çekebilirsiniz. Yapılan şey de belli pozları çekip hazır presetleri yapıştırıp geçmek. Bu yüzden piyasa düşer gibi ve insanların çok para ödemeleri garip geliyor. Ancak çok talep var.

Iphoneda bile raw görüntünün çekilebildiği, 2 diyaframın olduğu bir dünyada düğün fotoğrafçılığının ömrü çok olmaz gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Düğün fotoğrafı çektirdiniz mi? Ne kadar ödediniz? Fiyatı ne olmalı sizce? Aklımda sadece dış çekim yapmak var. Şu bir büyük iki küçük albüm + poster olandan. Stüdyo açmayı vs. düşünmüyorum.

 
Düğün fotoğrafı çeken çok var ama hepsi iyi değil ki. İyiler aradan sıyrılıyor bence. İyi parayı da onlar kazanıyor. Biz @helloesraozcan a çektirdik. 3 sene oldu fiyatı hatırlamıyorum ama 3bin kare verdi bize. Hepsi birbirinden güzeldi. Aralarından seçip de albüm yaptıramadık.


  • suicides underground  (01.04.21 17:37:34) 
Bu işin içinden biri olarak bence yanlış düşünüyorsunuz. İnsanlar sizden kaliteli işin yanında bir de hizmet alıyorlar. Piyasa da değişiyor elbet eskiden sadece fotoğraf ve albüm varken şimdi düğün hikayesi var. Yarın başka bir şeye evrilecektir illaki, ama bence kısa vadede bitmez. Tavsiyem düğün hikayesi çekin. İnsanlar kaliteden anlamıyor ne şekilde hava atacaklarını düşünüyorlar sadece. Anı odaklı çekim yapıp müşteriye veriyoruz bakmıyorlar bile, ama 1 dklik Instagram filmi için ölüyorlar. Ama 10 sene sonra kimse hikayeye bakmayacak bilmiyorlar


  • olaylar olaylar  (01.04.21 17:44:12) 
10 yıl önce olsa bir video çekmek zordu. Türkçe kaynak bile yoktu. Bugün instagram için video çekilcek olsa iPhone yeter bence. 10-15 yıl sonra dslr'lar bile gereksiz olabilir. Bu yüzden bir türlü oturtamadım. Ama çok talep var. Belki burada satılan fırsat maliyeti olabilir. Sonuçta herkes oturup bunlarla uğraşmak istemeyebilir.


  • black mamba  (01.04.21 18:29:56) 
çevren varsa, tanınıyorsan bu işten güzel para kazanırsın. 1500-2000. liradan aşağı değil dış çekimler. sadece birkaç plato ile falan anlaşıp portfolyo yapman lazım. düğün ve evlilikle ilgili her şeyde inanılmaz temiz söğüşlemelik para var, yeter ki çevreniz ve kadınları ikna kabiliyetiniz olsun.

buradaki konu foto çektirmek değil utilitaryen düşünme. konu tamamen özel fotoğraf çektirmek. olmazsa olmaz bir şey şu an.
  • roket adam  (01.04.21 18:35:12 ~ 18:35:38) 
Onemli olan "iyi" olmak degil ki, cevre yapmak ve yirtik olmak. Ulkemiz sartlarinda dugun sahiplerinin fotograf sanatindan anladigini ve fotografciyi ona gore sectigini dusunmuyorsun sanirim.

Bu isi yapmak icin cok basit bir seviyede fotograf cekebilmek yeterli, esas konu pazarlama, sosyal medya, gelinlerin tatlı telaşı kafasindaki trendleri takip etmeye gonullu olmak vs.
  • hot potato  (01.04.21 18:58:45 ~ 19:00:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.