[]

Babam artik yürüyemiyor. Sebebi ne olabilir?

ben yurtdisinda yasiyorum, babam da normalde kendi kendine gayet bakabilen, disariya cikip her gün saatlerce yürüyüp gezen birisiydi. kendisi 73 yasinda.

kendisiyle 2 hafta görüsemedik. nedense yemek yememis ki bizimkiler yanina gittiginde evde yemek olmadigini ve alisveris yapmadigini fárketmisler. normalde yapardi.

kendisi seker hastasi ve tiroid bezleri kismen alindi. o yüzden bu süre zarfinda ilaclarini da almamis cünkü yürüyemez hale gelmis. bir iki defa kan sekeri düsmüstü ve kriz gecirmisti ve hastaneye kaldirildiginda bir kac saatte toparlamisti. demek ki bu 2 haftalik sürecte kan sekeri düsüklügüne bagli olarak günlerce krize girmis olmali...

özel huzurevine yerlestirdik, huzurevinde "tüm testleri yaptik her sey yolunda ama hastaniz bahsettiginiz gibi yürümüyor, kendisi yatalak" dediler. megerse bana yalan söylemisler "kan testlerini yaptik" derken... ki bu huzurevi de ıstanbul'daki en pahali ve lüks huzurevlerinden birisi, ama neyse... sonra karninda bir sislik var diye hastaneye kaldirildi da oradaki testlerde gördük ki kan degerleri oldukca anormal.

test sonuclarinda görülecegi üzere de (prnt.sc) 10.03.21 tarihinde hastaneye yatti ve üre, tsh degerleri anormal fazla cikmisti. bunlarin tiroid bezi ile alakali oldugunu biliyorum. neyse ki 1 haftada degerler normal seviyeye geldi ve doktor tahliye karari verdi. karnindaki sislik de idrar yolu enfeksiyonu ile alakaliymis ve o da antibiyotik tedavisi ile tedavi edildi. tüm bu olan bitenler böbreklerine de cok yük bindirmis tabii...

kan degerleri normale döndükten sonra hastaneden taburcu olurken, doktorun yazdigi güncel ilaclar da su sekilde: prnt.sc

kan degerleri düzeldigi icin artik normal bir insan gibi konusabiliyor. siyasetten, tarihten falan sohbet edebiliyor. analitik düsünebiliyor vs. fakat problem su ki sürekli uyumak istiyor ve yürümek icin hic cabalamiyor ve yürümek de istemiyor. yataktan zorla cikartabiliyoruz. ki zaten ayakta zar zor dikilebilse de dogru düzgün yürüyemiyor ve hemen duvara tutunuyor. tuvalete zar zor koluna girerek götürebiliyoruz. ellerini ve kollarini kullanabilse de, bacaklarini cok zor hareket ettirebiliyor...

otobüs bile kullanmayip gidecegi her yere spor olsun diye saatlerce yürüyerek giden adam nasil oldu da bu kadar kisa sürede bu hale geldi?

babamin üstü basi sürekli kirli oldugunu gördügüm ve de bir kac farkli baska sebep de gördügüm icin (örnegin kan tahlili sonucunda bana yalan söylemeleri gibi) huzurevinden de aldirdim ve annemin yanina yerlestirdim (annem ile babam ayrilar fakat annem allah rizasi icin bakiyor bir kac gündür).

ac kaldigi icin bacak kaslari mi eridi? uzun süredir almasi gereken seker ve tiroid ilaclarini almamasi mi buna sebep oldu? hangi doktor, hangi bölüm böyle bir duruma bakar? bana bir yol gösterin.

o kadar cok üzülüyorum ki haftalardir mental olarak tamamen cökmüs durumdayim. yardimlariniz icin simdiden minnettarim.

 
hem ortopedi, hem de nöroloji baksın en azından. zaten birine gittiğinizde, diğerine yönlendirecektir.


  • co2s2  (01.04.21 15:35:57) 
Endokrine de gidin mutlaka. Bana bu hale düşmesine tamamen yanlış teşhis ve yanlış tedavi sebep olmuş gibi geldi. Tiroid bezlerinin kısmen alınmasından sonra tiroidlerin desteklenmesi gerekirdi ama resmen desteklenmemiş ki adam o hale gelmiş. Önce sağlam bir endokrinci derim.


  • 1bir1bir1  (01.04.21 15:47:36) 
öncelikle Allah şifa versin,yakınlarımda da bu illet olduğu için empati kurmaya çalışıyorum babanızın durumuna üzüldüm,yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi bir endokrin uzmanına görünmekte fayda var,yapılan ameliyatta ihmal var gibi geldi bana.internette buldum doç.dr.yusuf aydın diye bir doktoru kendisini bilmem etmem ama övdükleri için bir inceleyin derim,bizimkiler kartal lütfi kırdar hastanesi endokrine bölümüne de gidiyorlar ne kadar memnunlar bilemem,ama ilaçlarına devam ediyorlar şimdilik.siz de bir araştırın derim,acil şifalar dilerim.


  • super gazi  (01.04.21 16:11:23) 
geçmiş olsun.
çok sinsi olduğu için aşırı dikkatli ve titiz aranması gerekiyor ama romotid artrit?

  • rewlack  (01.04.21 16:13:22) 
beyin mr


  • bir soru sorcam  (01.04.21 16:24:57) 
Geriatri bölümüne de gidebilirsiniz.


  • inawen  (01.04.21 16:30:27) 
Umarim soyledigim cok sacma bir sey degildir ve kesinlikle tek sebep bu olamaz ama belirtmek istedim.

Bizim de boyle tanidigimiz bir amca var, her yere yururdu, kilometrelerce. Sokaga cikma yasaklarindan sonra (bir ara hic cikamiyordu 65 yas ustu) adamcagiz hemen yorulur oldu ve artik neredeyse yurumuyor, cok kotuledi.

Bir de maddi durum varsa bakici tutabilirsiniz. Tavsiye edebilecegim birisi var. (ilgilenirseniz mesaj atabilirsiniz)
  • kuehles blondes  (01.04.21 17:05:29) 
bence sen atla gel adamın başında biri olmassa huzur evi felan hikaye


  • jamswety  (01.04.21 17:23:06) 
Burada en kritik sorun TSH. Alması gereken tiroid hormonunu almamış. Bu durum zaman içinde bilişsel ve metabolik olarak etkilemiş. Hem ince barsak ödemi hem unutkanlıkla ciddi malnutrisyon hatta sıvı alımında bozulmaya yol açmış. Vitamin emilimi bozulmuş. Beslenme yeterliliğinin en önemli göstergelerinden albumin düşmüş. Böbrek değerleri bozulmuş. Bu durumda multidisipliner yaklaşacak bir sağlık merkezinde Geriatri veya palyatif bakımda uzmanlaşmış dahiliye uzmanı tarafından yatırılarak hormon,vitamin, sıvı ve besin desteği planlanmalıdır. Geçmiş olsun.


  • cekcekli  (01.04.21 18:31:38) 
Ihtiyac duyarsaniz tiroid cerrahisinde bir uzman bir hekimin telefonunu paylasabilirim, gormesinde fayda olabilir. Acil sifalar diliyorum


  • balpolen  (01.04.21 20:14:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.