[]

Bu bir numara mı? (Uber)

2 hafta once uber'e bindigimde surucu taksimetreyi actigini unuttugunu soyledi, "sizde ne yaziyor" diye sordu, ben de* oradaki minimum tutari verdim. Gerci bununki dogal gibiydi, "bugun bu kacinci acmayisim, birinden dayak yicem herhalde, sizden onceki kavga etti vermemek icin" vs dedi ama bugun yine uber'e bindim, yolun ortasinda yine acmayi unuttum dedi. Bende de 31-41 lira arasi gosteriyordu, 35 verdim, sonra mail geldi, yolculugunuz 24,50 lira tuttu diye.

Ne yapiyorlar, aradaki farki cebe mi atiyorlar, yoksa tamamen tesaduf mu?

* Linc gelmesin diye mobilden iki saat ugrasip de'yi ayirdim :)

 
über'e düşük giriyorlar ücreti aradaki fakrın komisyonundan kurtarıyorlar sanırım.


  • reanarchy  (01.04.21 09:01:24) 
Sadece komisyondan kurtarmaz ki. Aradaki farki da cebe atar o zaman. Sonucta uber'in sisteminde 24,5 gozukuyor.

Normal taksi sistemine gore calismiyor sanirim uber. Ne kadar kazanirsan ondan pay aliyor. Normal taksi sistemi atiyorum "gunluk 500 bana getir, gerisi senin" seklinde.
  • ardt  (01.04.21 10:37:18) 
Keske 30 verseydim, son anda 35 verdim.


  • ardt  (01.04.21 10:37:32) 
Uygulamadan yazdim, hemen cevap verdiler. Yolculugunuzu inceledik, aradaki farki uber kredisi olarak yatiriyoruz dediler. Belki iade de ederlerdi ama nakit vermistim, kredi kartim da tanimli degil.


  • ardt  (01.04.21 10:55:04) 
Bende de %30 indirim vardı geçen ay, sabahın 6'sında kullandım. Taksimetredeki tutarı ödedim yolculuk sonunda, aslında adamın uygulamadaki tutarı söylemesi gerekiyordu. Standart fiyattan ödemiş oldum, kartla ödesem böyle bir şey olmayacaktı tabi direkt düşecekti indirim.

Kısa mesafe olduğu için peşine düşmedim ama taksici milletinden her şeyi beklerim o yüzden iyi yapmışsınız desteğe yazarak.
  • chicha_v2  (01.04.21 12:01:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.