[]

duvar delinmiyor

altı üstü dandik bir bisiklet taşıyıcı asacağım, evin daha önceden denediğim duvarları şarjlı vidalama ile bile delinirken, şu an delmeye çalıştığım duvar 3-4 cm sonra taşa denk gelmişim gibi tıkanıyor. kesinlikle ilerleyemiyorum. duvar delme ucu takılı matkapta. bina 41 katlı bi bina, çelik midir beton mudur bilmiyorum. var mı bir fikri olan?

bu arada birkaç tane de delik açtım duvar bok oldu, o konuda da fikri olan varsa çok sevinirim :)


 
Kolon vardır kolay delinmez, elmas uclu darbeli matkapla delmen lazım.


  • m orak  (31.03.21 19:11:21) 
betona deği de içindeki demire denk gelmiş olabiilirsin jhshjsd. 5 cm çarpaza kaydır


  • turbo sadık  (31.03.21 19:12:04) 
Taşıyıcı delmeye çalışıyor olmanız kuvvetle muhtemel.


  • gmzo  (31.03.21 19:20:29) 
kolon vardır icindeki demire denk gelmişssin. fazla da zayıflatma kolonu. elinle sertçe vurdugunda tok bir ses geliyorsa kolondur.


  • orpheus  (31.03.21 19:41:59) 
Demir muhtemelen bence de. Orayı zorlama roket. Onun yerine montaj silikonu dene istersen.


  • kisa  (31.03.21 20:18:43) 
kolon yoksa ki tahmin ediyorum yeni yapilan binalardan, onlarda her duvar zaten kolon vazifesi goruyor. o yuzden dikkat edin ve yonetici ile gorusun derim.


  • evimin paspasi  (31.03.21 21:08:17) 
peki ne yapayım arkadaşlar, hayvan gibi 4 delik açtım yetmedi 2'şer cm üstüne 4'er delik daha açtım. şu an bir sürü delik oldu ahshshs.

şöyle bir şey iş görür mü bunu yapıştırmak için
www.amazon.com.trş-Yapıştırıcı/dp/B08F7TDDX5/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=montaj+silikonu&qid=1617216596&sr=8-1

www.hepsiburada.com
  • roket adam  (31.03.21 21:50:40) 
Aynısı başıma geldi tavana kum torbası asarken :) Benim matkap şansa demire denk gelmiş, deliğin içini temizleyip telefonun flaşını tutunca içeride matkapla cilalanmış bi demir parıltısı görüyorsan matkabı 2 cm yana kaydırıp denemelisin. Daha fazla kaydırma şansa diğer demir denk gelebilir :)

Diğer delikleri kapatmak için az miktar alçı işini görecektir.

Bir diğer ihtimal de matkabın watt'ı yetmiyordur. Daha yüksek watt'lı darbeli matkaplarla deneyebilirsin.

Yapıştırıcı link'i açılmadı ama Bauhaus vb gibi yapı marketlerde ya da nalburlarda çivi yerine geçen yapıştırıcılar mevcut.
  • msb  (31.03.21 22:10:51) 
Roket, ürünü göremedim ama montaj silikonu, montage kit yazan ürünler iş görür. Beton gibi oluyorlar donunca.
Kuruyana kadar sabitt şekilde tutabileceksen olacaktır.

  • kisa  (01.04.21 00:34:18) 
Büyük ihtimalle kolonu delmeye çalışıyorsun. Delme :) daha da fazla kolona zarar verme

4-5cm değil, kolon dışında bir yeri delmeyi dene, iki delik açacağım diye binaya zarar verme. 41 katlı binada destek için büyük bir ihtimalle bir ekip vardır, kendin kolonların yerini tespit edemiyorsan, onlardan rahatlıkla destek alabileceğini düşünüyorum.
  • cursor  (01.04.21 07:34:26) 
linki şimdi açabildim. evet bu işini görür.
bununla duvar kadar aynalar yapıştırdık :D

o aparattaki vida delikleri var ya, duvara doğru ittiğinde o deliklerden azıcık taşsın silikon. vida başı gibi düşün. azıcık taşsın, parmağınla bastır yeter. sonra bırak kurusun. üzerine yük gelmeden önce 24 saat bırakıyordum ben.
  • kisa  (01.04.21 09:53:28 ~ 09:55:36) 
@roket sağın soluna üstüne ya da altına değil. çapraza. yapmadıysanız çapraza atın, demiri de delmeyin lütfen.


  • turbo sadık  (01.04.21 11:46:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.