[]

Fare yüzünden çıldırmak

Merhaba,

Boktan başlık için üzgünüm ama cidden çıldırma raddesine gelmiş bulunmaktayım. Ya fare kullanmayı cidden beceremez oldum, ya da şanssızlık var bilmiyorum.

Art arda aldığım iki fareden biri iki haftada diğeri bir haftada sorun yaratmaya başladı. Sorunum şu, sol fare click'i (switch'i) ilk olarak çabuk bırakırken kendini, daha da ilerledikçe ikişer üçer tıklar başlıyor, hassasiyet iyice gidiyor. Daha sonra sağ switch'e de sıçrıyor. Bu iki fareden önce de dünya para döktüğüm farem de bozuldu aynı şekilde.

Ben ne yapayım şimdi? 15 yıl önce kullandığım basic fare bile 5 yıl sonra çatır çatır çalışırken artık 1 ayı görmüyorlar. Switch değiştireyim dedim, onlar da ucuz değilmiş ki.

 
Ne aldınız ki bozuldu hemen,


  • Cinfizz  (31.03.21 17:51:37) 
2 yıl güzelce kullandığım A4 bloody oyuncu farem saçmasapan tıklamaya başladı sonra çıldırdı; ardından adı sanı belirsiz kablolu bir fare aldım arkadaştan, tamamen aynı sebeple iki haftada gitti. en son everest'in bir kablosuz faresini aldım bir haftada "yine" aynı sorunla karşı karşıyayım.

benim değişen bir fare alışkanlığımdanmış gibi geliyor, zira hep aynı sorun. ama değişen ne var cidden bilmiyorum. 15 yıldır pc kullanıyorum, böyle sorunlar yaşamazdım. hani evvelden takır takır tıklanan oyunlar oynardım, öyle de değil artık.

acaba uzun tıkı çok kullanmam mı yol açıyor diye düşünmüyor değilim (birden çok simge seçileceği zaman yapılan eylem).
  • tey tey  (31.03.21 17:59:02 ~ 18:01:42) 
fare dediğiniz en az logitech olmalı, fakat onlarda da bazen rastlanabilen bir sorun bu. reddit'te falan bir sürü açıklaması yapılmış bu işin, ingilizceniz iyiyse şu videoda da neden olduğunu ve nasıl çözebileceğinizi anlatıyor:
youtu.be

fakat ilk tavsiyem en azından logitech gibi bilindik ve genelde memnun olunan firmaların ürünlerinden birini denemeniz. ben yıllardır logitech kullanırım, hiçbir faremin tıklama sorunu yaşadığını hatırlamıyorum.
  • gkhncnzdgn  (31.03.21 18:03:30) 
@gkhncnzdgn, redditten de bakmıştım switch değiştirmem genelde öneriliyordu, ama kalıcı çözüm değil, ayrıca switch nereden alacağım vs. bilmiyorum. dandik de olsa farelerin bu kadar çabuk bozulması kaliteli fare alma konusunda korkutuyor beni.

video uzunmuş ayrıca spesifik olarak benim sorunu içeriyor valla, bir izleyeyim kesin atladığım bir şey vardır, teşekkürler.
  • tey tey  (31.03.21 18:07:26 ~ 18:09:25) 
rica ederim. evet video çok spesifik olarak bu konuya dair.
ben de başka ürünlerde aynı durumu tecrübe ettim, bir ürünün kaliteli olanını tecrübe etmeyince o ürünlerin hepsinin dandik olduğu algısıyla ömür boyu yaşayacakmışım fakir gibi (eheheh şaka, ama ben fakir olduğumu hissettim bunu fark ettiğim zaman).
ama şimdi siz gider markalı bir şey alırsınız bu yine başınıza gelir, bende öyle olur çünkü :/
  • gkhncnzdgn  (31.03.21 18:12:34) 
a4 ve everest zaten kötü markalar. logitech ile deneyin şansınızı.


  • xrated  (31.03.21 19:57:00) 
ben elektronik eşyayı türkiye amazondan yada almanya amazondan alıyorum.
diğer sitelerden çöp/sahte alma olasılığınız çok yüksek

  • aslindasorunumpsikolojik  (31.03.21 22:55:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.