[]

Terzi gömleğimi bozdu

Daralttırdım hem gövdeden hem koldan. Sol kolumu kaldırırken gömleğin kolu kolumun üstünde dönüyor. Gömleğin ön düğmeleri normalde tam ortada olur ya, düğmeleri sola doğru kalbimin üstünden geçecek şekilde hizalayınca o dönme oluşmuyor, sol kolum çok rahat ediyor. Terzi bir şeyleri yamuk yapmış yani. Geri götürdüm, hayır bu düzgün dedi, uğraşmadı.

Başka bir terziye götürsem düzelir mi? Daha fazla daralttırmak istemiyorum. Ama olmayacaksa daha fazla para da harcamayayım.


 
Hazır dikili üründe daraltma, genişletme gibi işlemler aslında uygun değildir. Çünkü ilk dikimde ölçüler ona göre ayarlanmıştır, bir tarafı değiştirince diğer tarafları da etkiler. Bazı terziler söküp yeni baştan diker gibi dikerler, ona göre de ücret alırlar. Aslında bu tamirat değildir ama müşterinin işi görüldüğü için alan razı veren razı.
Bazı terziler ise hallederiz diye girişir ama aslında derme çatma idare edecek bir sonuç olmasını umut eder, bazen işe yarar bazen yaramaz.
İyi terzi o tadilatın ne kadarının mümkün olduğunu bilen terzidir ve müşteriye de söyler. Ama bazı müşteriler bu anlamıyor, bi şeyi beceremiyor zanneder.

Terzilik hakkındaki bu malumatı özellikle yazmak istedim. Konuyu bilmeyenler, alışveriş yaparken bedenlerine olmayan ürünü terzide hallederim diye alabiliyorlar. Terzide öyle hallolmaz o işler, neyin düzeltilip düzeltilmeyeceğine dair biraz bilmek gerekiyor.

Şimdi soruya cevap: Gömlekte bahsettiğiniz dengesizlik oluşmuşsa ve zaten daraltılmış olduğundan kullanılabilecek alan kalmamışsa düzeltilemez. Bu da tecrübe olmuş olsun, ikinci sefer boşa para vermeyin.
  • epitaf  (31.03.21 16:20:04) 
şimdi öncelikle gömlek dediğiniz ürün kaç parçadan oluşur? yaka, roba, kol, ön sağ-sol, arka, yaka, yaka ayağı vs. 7-8 kumaş parçası

terzi daraltırken en fazla koltuk altından alır. bu kolu bozar, göğüsü bozar, omzu bozar. normalde her parçanın sökülüp hepsinin orantılı daraltılması gerekir. çünkü gömlekte pens vardır, oval kesilen parçalar dikilerek kup oluşturulur vs.

o yüzden özetle, artık o gömlekten iş çıkmaz.
  • reanarchy  (31.03.21 16:25:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.