[]

Bi türlü isten cikamamak

Pazartesi gunu patrona cikmaka istediğimi soyledim.
Ancak kendisi hala cikmayacakmisim gibi davraniyor.
Ortada kaldi sonuca baglanmadi konu.
Cikis nasil yapilir?
Neler demeliyim?
Neler yapmaliyim?
Prosedür olarak evrak vesaire gerekiyor mu doldururken dikkat edecegim?

 
istifa dilekçesi yaz. Yöneticine paraflat, İK'ya ver.
İhbar sürenden daha erken çıkmak istiyorsan da belirtirsin. Genelde abartmazsan anlayışla karşılarlar. Anlaşamazsan da ihbar sürenin ücreti vs var da gerek kalmaz o kadar.

  • amuzende  (31.03.21 12:07:39) 
ne kadar zamandır çalışıyorsunuz? sigortanız var mı? istifa dilekçenizi yazılı olarak vermeniz lazım.


  • benaslinda  (31.03.21 12:20:33) 
nasıl bağlanmadı?
ik'ya gidip yazılı ihbar ver bir an önce. yoksa eğer iş kitlemek istiyorlarsa ihbar sürenin sonuna kadar tutarlar.
makul insanlarsa , 1-2 haftada ayrılmış olursun ama yazılı dilekçeni ver .
  • rewlack  (31.03.21 12:39:29) 
Patron aynı zamanda yöneticiniz sanırım. Daha önce benzer bir durumla karşılaşmıştım. Açıkça ayrılmak istediğimi defalarda belirtmeme rağmen, işim var, yurt dışından döneyim de konuşalım diye diye sallamıştı müdürüm.
En sonunda patlamıştım tabi, açık açık iş görüşmesinde olduğumu söyleyerek kendi kendime izinler aldım en son. Nihayetinde sen ayrılmak mı istiyorsun dedi bir gün. Ben de yani dedim, tamam o zaman ben sana evraklarını gönderirim dedi. Öylece ayrılmıştık.

Çok saçma bir durum oluşmuştu ancak ufak bir takımsanız ve başka bir İK birimi yoksa ve direk yöneticiniz patronunuz ise böyle durumlar olabiliyor.

Sonradan çok düşündüm başka neler yapabilirdim diye ama başka bir yolunu hala bulamadım aradan yıllar geçmesine rağmen. Biraz uzun yazdım, umarım sizde bunlara gerek kalmaz.
  • va  (31.03.21 12:44:36) 
Patron şirketleri kurumsal şirketler gibi değil tabi ama söz uçar yazı kalır. Yazılı olarak hem patrona hem ik'ya istifa dilekçeni mail at, sonra da elden teslim et. İstifa dilekçenin işleme alındığına dair de yine yazılı olarak bilgi iste.


  • iwasbornonamountainside  (31.03.21 12:56:42) 
Noterden gönder.


  • conta  (31.03.21 19:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.