[]

türkiye'de halk, devletin parasının kendisine ait olduğunu bilmiyor mu ?

Aylardır hem çevremde hem sosyal medyada insanların söylemlerine şahit oluyorum. Devlet şuraya bunu yapsın, kpss'ye girenler atansın. Bu yatırımların veya maaşların kendi cebinden ödendiğinin farkında değil sanırım insanlar. Dediklerinin olması halinde her birisi daha fazla para verecek devlete. Bizim ülke gibi devlet kapısının rant aracı olarak görüldüğü ülkelerde devleti ne kadar küçültürsek o kadar iyidir bence fakat insanlar devletin parasının kendi kendine var olduğunu düşünüyorlar galiba. Çevrenizde durum nedir?




 
Merhaba Robert Nozick. Bizim çevre daha çok bürokratların bizim paraları yemesiyle meşgul.


  • prole  (31.03.21 11:23:21) 
Kesinlikle haklısın. Ama insanların çoğu daha maaşlarından devlete para ödendiğini bile bilmiyor desem yeridir. Bizde ekonomik okur yazarlık sıfıra yakın.


  • roket adam  (31.03.21 11:35:45) 
Aksine kendilerinin olduğunu bildikleri için öyle diyorlar. Para veriyorum bana hizmet edeceksin diyorlar, bence bunda sorun yok. Devlet küçülmemelidir, aksine devlet işleyişlerinin kalitesini artırmalı harcamalarındaki israfı azaltmalıdır. Küçülme böyle olur. Devlet küçüle küçüle bir gün yok edilir yoksa. Ne anladım ben o işten? Kim kime kanun koyacak da kim kimi denetleyecek? (Şu an çok yanlış işleyişler içinde olmamız, olması gerekenin devlet varlığı olduğu gerçeğini değiştirmez).


  • 1bir1bir1  (31.03.21 13:27:54) 
benim bildigim hepimiz saray, saray da saray icin.


  • in vino veritas  (31.03.21 14:13:23) 
Biliyorlar da Türklerde devlet fetişi var. Baya tahrik falan oluyorlar devlet denilince, hoşlarına gidiyor, o yüzden ses çıkarmıyorlar.


  • plutongezegendegilmi  (31.03.21 14:28:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.