[]

Depresyon, anksiyete, okb rahatsızlıklarının tedavisi için alternatifler

Az önce bir video izledim, LCD, magic mushroom gibi uyuşturucuların bahsettiğim rahatsızlıklar ve ayrıca bağımlılıklar üzerinde olumlu etkisini kanıtlayan araştırmalar yapılıyormuş. Hatta özel şirketler fon bulup araştırmalarını ilerletmek istiyormuş vesaire. Önümüzdeki on yılda bahsettiğim rahatsızlıkların tedavisinde çığır açıcı atılımlar bekliyor musunuz? Ya da ülke dışında halihazırda uygulanan alternatif yöntemler var mı (ssri lar ve çeşitli terapi metodları haricinde)?

Kendi deneyimlerinizi de paylasabilirsiniz. Sizce psikolojik rahatsızlıklarin tedavisinde ne gibi yenilikler görürüz?

Teşekkürler.

 
Anksiyetesi olan birinin lsd ya da mantarla tedavi olması pek mantıklı gelmedi bana. Aksine çok kötü bir deneyim yaşayabilir tripte. Panik olabilir kaygılanabilir vs.

Zaten bu tarz uyuşturucular sürekli kullanılacak uyuşturucular değiller. Sürekli kullanım aksine psikolojik rahatsızlıklara sebep olur. Yani nasıl bir kullanımla tedavi edecekler ki? Kaç kere kullanacak bir kişi senede bunları? Bana biraz saçma geldi.

Şu an bunların tedavisi ilaç + psikoterapi bu yönde değişimler yenilikler olur diye düşünüyorum.
  • turkce konusan uzayli  (31.03.21 10:48:49) 
Sarı kantaronun toz halinde tüm bitki hali, ekstresi, tentürü (yağı değil, o sindirim sistemi problemi, yara ve yanıklarda etkili) belirli bazı bitkilerle karıştırılınca etkili olduğunu çok duydum. uzun süreli kullanımda da sıkıntı yapmaz zira uyuşturucu değil. nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama kayseri'de bir getat kliniği bu tarz tedaviler uyguluyor ve başarılarını çok duydum.

onun haricinde psilocybin gibi maddelerin microdosing ile etkili olduğunu ben de duydum fakat deneyimleyeni görmedim. bunun yanında 2 sene önce dünyanın en prestijli bütünsel tıp fuarına gittim ve orda cannabis içeren sürüsüne bereket sağlık destek ürünü gördüm. bir bildikleri var demek ki.
  • damardanarabesk  (31.03.21 12:35:17 ~ 12:36:09) 
Geçen senelerde çin'de başa takılan beyin dalgası düzenleyici bir alet geliştiriyorlardı. İlaç ve terapi bende işe yaramıyor böyle faydalı buluşları bekliyorum açıkçası.


  • ashleybon  (31.03.21 12:43:54) 
elbette ki psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde çığır açan gelişmeler olacaktır fakat bunların alternatif tıpta olduğunu düşünmüyorum. yani dediğiniz gibi lcd, magic mushroom filan gibi maddelerin tedavi edici etkisi olduğunu düşünmüyorum. daha doğrusu eksileri (yani yan etkileri) artılarını götürebilir. bu her türden madde için geçerli değil mi zaten? yani antidepresanlar bile bağımlılık yaptığı ve fazla uyuşturduğu gerekçesiyle problem olabilirken lsd, magic mushroom gibi çok daha etkili maddelerden böyle bir şey beklemek bana pek mantıklı gelmiyor.

@ashleybon'un dediği alternatif tıp değil. psikolojik, psikiyatrik, davranışsal bozuklukların tedavisinde kullanılan bir kognitif sinirbilim yöntemi. fakat bu cihazların hala geliştirilmesi gerekiyor. "tdcs" veya "tms" şeklinde aratabilirsiniz.

tdcs:
scholar.google.com

tms:
scholar.google.com
  • Sour  (31.03.21 13:24:22 ~ 13:26:00) 
İlaç tedavisi + terapiden ben de çok fayda sağlayamıyorum. Bir umut varsa sabırla bekleyelim bari.


  • epistemic_regress  (31.03.21 13:53:13) 
@playing star again: yine de ekt den daha riskli değil gibi.


  • epistemic_regress  (31.03.21 14:25:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.