[]

Instagramda satış işleri

Ufak tefek kıyafet satmak amacıyla herkesin yaptığı gibi bir butik açmayı düşünüyoruz. Bu konunun yasal vergi tarafı nasıl oluyor? Net bir bilgiye ulaşamadık. Her satış yapan şirket açıp vergi mi ödüyor? Ceza yeme olasılığı nedir şirket açmadan yapılsa?




 
Mükellef olmanız gerekiyor, şahıs şirketi kuracaksınız. 29 yaşından küçükseniz yıllık 75 bin vergiye tabi değil+ sgk primi ödemiyorsunuz. Bunun dışında kazancınız artmaya başladığında yapın bence yoksa şirket açmak kolay


  • olaylar olaylar  (30.03.21 19:49:58) 
9/6 muafiyeti araştırın


  • sta  (30.03.21 21:55:47) 
@olaylar ben de gelir oluşursa açmaktan yanayım ama bu süre zarfında 3 kuruş satış yapicaz diye ceza yer miyiz diye korkuyorum


  • skoylu  (30.03.21 22:08:07) 
Sanmıyorum 3 kuruştan ceza yiyeceğini


  • olaylar olaylar  (30.03.21 22:18:08) 
geçen gün de soruldu, aynı cevabı vereyim.

internetten, instagramdan falan satış yapmanın, köşede dükkan açıp satış yapmaktan hiçbir farkı yok. herhangi bir değişik durumu da yok. aynı mevzuat, aynı vergi.

ceza yiyip yemeyeceğiniz tamamen şans işi. lakin şunu belirteyim, genç girişimci teşvikinden faydalanıyorsanız, açılış tarihinizden önce gelir elde ettiğiniz tespit edilirse teşvikiniz iptal edilip, yararlandırılan bütün teşvik faiziyle geri isteniyor, bir de üstüne ceza yiyorsunuz.

benimz tavsiyem; vergi mükellefi olmadan, ya da birkaç ay gelir oluşsun da sonra açarız diyenlerin yediği cezaları youtube'da sözlükte bir araştırın, ona göre risk alıp almamaya karar verin.
  • kibritsuyu  (31.03.21 00:36:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.