[]

Çalışanı uyarmam lazım, tavsiyeleri alayım

Bana göre dünyanın en saçma olayı için yarın çalışanımı uyarmam lazım.
Kisaca özetlersek; iki ekip var, planlama ve satın alma. Bu kisi benim ekibimde (satin alma) ama zamanında ise baslarken (1.5 sene once) planlama arasina oturmus, orada duruyor.
Simdi planlamaya iki kisi gelecek, biri uzun donem stajyer. Bu da benim yerimi almasinlar dedi. Ben bu gelecek iki kisiden birini unutunca sıkıntı olmaz dedim ama sonra iki kişi geldiğini öğrenince planlama müdürüne sordum, onla çözüm bulmaya calistik. Neyse, planlamadan biri 6-7 ay hamilelik iznine cikacak kisacasi 6-7 ay zaten yer var ki covid var, ofise gelip gelmeyeceği belirsiz. 2021 yili sonunda da biri emekli olacak, o iki kisiden biri onun yerinde olacak. Kısacası bir şekilde yer bulunur ki dediğim gibi muhabbetin başladığı yer kim nerede oturacak, dünyadaki en gerizekalica is bence. Iki yer arasinda 3 m var, manzara ayni yeşillige bakiyor, her şey aynı. Tek sorunu benim ekipteki diger elemanla anlasamiyorlar, ona yakin olmamak.

Bu bana chatten yazarken gidip planlama müdürüne de yazmis, demiski (Fransızca, bana sert gelmiyor da ona sert konusmus gibi geliyor alt üste olunca. Ben garibim kim sert konusuyor zor çözüyorum :/ ) gelecek kiza baska yer bulun, benim yerimi değiştirmeyin, neden beni zorluyorsunuz falan emir verir gibi konusmus.
Planlama müdürü de benim müdürü aramis ona anlatmis, sonra da beni aradi anlatti. Ardindan da benim calisana resmi mail atti.
Benim yarin kizi karsima alip;
-planlama müdürünün arkadaşı olmadigini ve düzgün sekilde konuşması gerektiğini
-sirket ona ne derse onu yapmak zorunda oldugunu (yerini değiştirmek misal) yapmak istemiyorsa da başka sirket arayabilecegini
-1.5 senede yarattığı 3. Sikinti oldugunu (örnek; sene sonu notlarinda planlama müdürünü arayıp "neden x kisiye düşük not verdin" diye sormak..."), Performansindan memnun oldugumuzu ama bu isleri bırakması gerektigini

Böyle güzel şekilde anlatmam lazım. Ilk müdürlük deneyimim, iyi kalpli insanlara yardim etmek isteyen biriyim ama ben bile biktim artık.
Kendisine öyle bir konusmak istiyorum ki artik cenesini kapatıp işini yapsın, sürekli ufak seylerle gelmesin ya da gelecekse dünyada her istedigi seyin onun istedigine göre olmayacağını ve sirkette bulunduğu pozisyonun ciddiyetini anlasın istiyorum.
Ya gene güzel güzel anlatmaya çalışacağım ya da pat pat söyleyip hadi isine devam diyip geçecegim. Ne diyorsunuz?

 
Şirketi ve yapıyı anlatacaksın, neyin doğru neyin yanlış değerlendirildiğini belirtecek ve nasıl davranmasını istediğini söyleyeceksin. Bu şekilde davranması hakkında neler hissettiğini soracaksın, bunu düzeltmek için neler yapacağını öğrenmek isteyeceksin. En son da senin dediklerinin yapılacağını anlatarak bitireceksin.


  • conta  (30.03.21 19:41:40) 
O kadar komik ki şimdi de resmi maile cevap atmış, kalıcı personelin yerini stajyer için mi degistireceksiniz vs demiş, en sonda da umuyorum müdürler olarak toplanıp başka bir yöntem bulursunuz yazmış.

Ben yarın neyi nasıl anlaticam böyle birine bilemiyorum. Güzel güzel anlatsam da okay diyecegini sanmıyorum ki o noktada isterse sendikaya benim masami değiştirecekler stajyer parcasi icin diye gitsin...
  • logisticsmanager  (30.03.21 19:47:16) 
hanım abla da hiyerarşi hakkında hiçbir şey bilmiyormuş.

1.'ci yanlışı en başta kendi biriminde bir yere oturmamak.
2.'ci yanlışı oturduğu yerin mülkiyetinin ona ait olduğunu sanması.
3.'cü yanlışı anlaşamadığı iş arkadaşıyla profesyonel iletişim sürdürememesi.
4.'cü yanlışı kafasına göre hiyerarşiyi delmek.
5.'ci yanlışı üslup ve emir kipi.

ben olsam lafımı kesmesine izin vermeden(bunu deneyecek birine benziyor) bu yanlışlarını tek tek sıralardım. ardından da "yöneticin benim. oturma düzenini ben yönetiyorum. masa değiştirmenin birim için daha verimli olduğuna karar verdim." deyip yoruma yer bırakmadan konuyu kapatırdım.
  • sinek kral  (30.03.21 20:09:35) 
@sinek kral; ben de böyle siralayacagim. Zaten bıktım milyon tane is var, düğün planlar gibi oturma yeri bakiyorum.


  • logisticsmanager  (30.03.21 20:17:29 ~ 23:08:04) 
Hocam selamlar,
1- Hocam böyle bir durum olduğunda yarını, gelecek haftayı beklememek en iyisi. Feedback sıcak yenen bir yemektir.
2- En başta, yer ile ilgili endişesini belirttiğinde sıkıntı olmaz dediğin için beklentiye girmiş ve şu an hayal kırıklığı yaşıyor, onun tarafından bunu da görmek gerekiyor.
3- Çalışma modelini iyi oturtmak gerekiyor, başka departman yöneticileri ile ilgili bir durum/sorun olduğunda, böyle durumları kriz çıkartmadan yönetecek yetkinliğe gelene kadar, önce kendi yöneticisiyle (seninle) iletişime geçmesi gerektiğini konuşmak gerekiyor.
4- Senin ekipteki diğer eleman ile "anlaşamıyor" olmalarını çözmek lazım. Birbirlerini sevmiyor olabilirler ancak işyerinde bulunmalarının sebebi iş, beraber iş yapabiliyor olmaları gerekiyor. Profesyonel olarak iletişim kurabilmeleri gerek. Bununla ilgili olarak ikisiyle de net bir şekilde konuşmak lazım. Zira, aynı ekibin üyeleri olarak, daha fazla etkileşime girmeleri gerektiğini var sayarak, aynı bölümde oturmaları daha mantıklı.
5- Şunu söylerken dikkat etmekte fayda var: ..."Performansindan memnun oldugumuzu"... İş arkadaşlarıyla ve yöneticileriyle profesyonel bir şekilde saygı çerçevesinde iletişim içinde olması da performansın bir ölçütü. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
6- Konuşurken, sonrasında aleyhine kullanabileceği ifadelerden kaçınmakta fayda var.
  • efx  (30.03.21 20:38:35) 
iyi polis: herkesin yerinin 3 ayda bir değiştiği bir sisteme geçiyoruz, artık böyle.
kötü polis: kimin nerede oturacağına şirket karar verir.

  • roket adam  (30.03.21 20:48:13) 
@efx: ben zaten ona söyleyeceğim benimle de sıkıntı olduğunu. Ben ilk başta iki bilgiyi bilmiyordum; stajyerin uzun dönem kalacağı ve totalde yeni iki kişi olduğunu. Ben ikinci kişiyi unutmuşum, haliyle sıkıntı olmaz ya dedim. Ama sonra planlama müdürü ile konuşunca anladım. Ama hala aslında sorun olmayabilir çünkü coviddeyiz ofise gelmiyoruz + bir planlamaci temmuz-aralik hamilelik izninde, haliyle orada yer olacak + sene sonunda planlamaci emekli olursa zaten gene bir kişilik yer olacak. Ama konu buradan çok uzaklaştı artık ve aksine su duruma geldi; bugün planlamaya yeni kişiler gelse, orasi büyüse, gene ben burada oturacağım diyecek. Üstüne üstlük planlama müdürü bugüne kadar iyi yaklaşıyordu, bana bugün telefonda su saatten sonra nerede oturursa otursun umrumda değil ama benim departmanimda oturamaz diye konuştu. Bu hale getirmeseydi gene müdürler oturur konusurduk ama o kapi kapandi ona.

Benim alacağım ders var; ben o işe alinirken müdür değildim ama ileride ise birini alırsam yanıma oturtacagim ve kimseye bir daha "sikinti olmaz heralde ya" demeyecegim. Bunlar benim öğrendiklerim. Ama dedigim gibi konu buradan cok uzaklaştı artik, üst müdüre saygı gibi konulara geldik. Bu kadar saçma islerden buralara gelmesi de genç yaşta garip bir ders oldu bana. Müdürümle konustum, merak etme gelecek 10 yilda bunun gibi bir sürü saçma işle ugrasirsin dedi sagolsun :)

Bu arada anlasamadigi kisi; malesef o kişiyle ofiste anlasabilen bir ben varim. Eski çalışanlardan ve sıkıntı benden oncesinden başlıyor. Ha ama bu kiz 1.5 senedir burada ve bana göre, digerleriyle konusa konusa bu kişiye karsi önyargılı.
  • logisticsmanager  (30.03.21 21:51:56) 
Ee konuşunca nasıl gelişti olaylar?


  • conta  (31.03.21 19:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.