[]

Thy kirdigi bavulumun parasini vermiyor

Selam, daha 2 hafta once aldigim bavulumu THY yer hizmetleri daha ilk kullanisimda kirmayi becermis.

Benim kolum sakat oldugundan kendim tasimadim ve bavul ayakta dururken kirik belli olmuyor zaten. Neyse bana demisler ki, “havalimaninda rapor tutturmadiginiz icin bir sey odemeyecegiz”

Kardesim ben onu havalimaninda gormedim ki??
Cok sinirliyim, 85€ vermistim, daha 2 haft once ya. Boyle bir sey basiniza geldi mi? Siz ne yaptiniz?

 
O an gormedim cunku ayakta durunca bavul gozukmuyor.
O zaman internetten alinan her sey icin ya da hasarli cikan her sey bu sekilde davransin satici?

Daha geldiginde boyasi siyahlasmisti da neyse boyasina olmus demistim.
  • kuehles blondes  (30.03.21 18:22:25) 
Direk havaalaninda rapor ettirmezsen odemiyorlar, bavulu alir almaz goturmen lazim.
Bu diger havayollarinda da boyle. Bir iki tane pahali bavulumu kirdilar o yuzden sert bavul kullanmiyorum artik.

Hatta basimiza soyle bir olay geldi, Lufthansa bizim cocugun bebek arabasini parcaladi, Turkiye'ye indik bana bir numara verdiler bunu arayip raport edin dediler. Aradim, bana dedikleri su, arabanin faturasini kirildigini gosteren fotograflarla beraber 1 ay icinde almanya'da bir adrese mektup atiyorsun, onlar da sana cek yolluyorlar. Arkadasim zaten tatile gelmisim 4-5 haftaligina, yanimda fatura ne gezer. Bir de fotograf cekecez, onu print edecez, almanya'da bir adrese yollayacaz ohoo..Yapmayacagini biliyorlar..

Ozetle, bu zarar goren esya icin para alma olayi baya sikintili, soguk su diyorum.
  • cooperr  (30.03.21 18:27:47) 
evet havaalanında rapor tutturmanız gerekiyordu. genel prosedür bu şekilde. ben rapor tutturup hemen orada yeni bavul almıştım zamanında, atatürk havalimanında içi 0 km güzel bavul dolu bir oda vardı hemen yenisini verdilerdi sus payı olarak :)

bu arada thy'den kimse bavulunuza dokunmuyor bile, yer hizmetleriyle alakalı bir konu bu.

o yüzden bavul geldiğinde sağına soluna bakmanız lazım. uçak yolculuğunda olur öyle şeyler, tecrübe olmuş.
  • roket adam  (30.03.21 18:36:11 ~ 18:42:55) 
Malesef havaalanında rapor olmadan ödemiyorlar. Sunexpress ile 2 yıl süren bir mahkememiz oldu kırık bavul için. Baya uğraştırdı


  • suicides underground  (31.03.21 09:30:04) 
başka yerde kırık bavulla havalimanında raporlayınca bile veriliyor


  • ShadowOfMoon  (31.03.21 18:13:48) 
Benim ilk y.disi deneyimimde olmustu, 8 yil once falan, ben bavul ureticisi ile irtibata gecmistim direk (it luggage) (havalimaninda bavul raporu tutuldugunu dahi bilmiyordum) kirigin resmini, faturasini, garantisini yollamistim it luggage'a, 10 yil garantisi vardi, bana katalog gibi bir seyler yolladilar burdan secin istediginizi dediler, sonra adresime sectigim bavulu yollamislardi ucretsiz, bavulu tr'den almistim, it luggagein ingilterede imis merkezi zaten onun da avantaji oldu sanirim ingilteredeydim cunku. Sonra o bavulun tekerlegi de kirildi 2 yil sonra, ama bu sefer havalimaninda rapor doldurmustum hava limani bana dandik bavul teklif etmisti sanirim ya da ucretini sunmustu ben kabul etmedim gene itluggage'a basvurudm ayni yoldan yeni bir bavul daha yolladilar. It luggage reklami gibi oldu ama yalanim varsa ne olayim:)


  • neverletyougodown  (31.03.21 18:35:23 ~ 18:43:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.