[]

Covid-19 Hastalık Süreci

Merhaba,

Geçen hafta bugün Anne ve Babamın testleri pozitif çıktı, perşembe günü babamın artan öksürük ve istifraları sebebiyle hastanede odaya aldılar.

Maalesef ikisi de daha iyiye gidiyormuş gibi gelmiyor, annem hala kendi kendine nefes alabiliyor hafif iyi gibi ama babamı bugün annemin tanımıyla basınçlı hava veren bir makineye bağlamışlar, kandaki oksijen azmış.

Yani testten önceki günleri de düşünürsek 10 günden fazla süredir pozitif olup bu halde olmaları çok korkutuyor, zannediyorum babam için bir sonraki adım yoğun bakım olacak. Uzakta olduğum için daha gitmedim yarın gideceğim ama görme şansım da yok biliyorum, bu noktada ne kadar umutlu olmalıyım?

 
öncelikle geçmiş olsun.

bu pislik ortaya çıkalı, 1 senenin üzerinde zaman oldu ve doktorlar artık ne yapmaları gerektiğini daha iyi biliyorlar. hangi tedaviler daha iyi sonuç veriyor, daha iyi biliniyor. bu sebeple umudunuzu kaybedecek bir şey yok. kısa sürede iyileşeceklerdir. hastalık herkeste aynı seyretmiyor.

allah annenize babanıza uzun ömür versin.
  • co2s2  (30.03.21 16:27:18) 
Kuzenimin kayınpederi 65 yaşında. Pandeminin başında korona oldu hastaneye yatırıp entübe ettiler. 17 gün entübe kaldı. Şimdi iyileşti, çok iyi. İyileşeceğine inanın, umudunuzu kaybetmeyin lütfen. İnşallah iyileşecek sizin de anneniz ve babanız.


  • matilda  (30.03.21 16:28:03 ~ 16:28:32) 
İyileşeceklerine inanın. Daha uzun süreler entübe kalıp iyileşen bir sürü insan var. Bunlardan biri benim kuzenim mesela. Umudu kesiyorduk açıkçası ama şu an çok şükür sapasağlam. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın tabi söylemesi kolay biliyorum ama lütfen iyileşeceklerine inanın. İkisi için de dua edeceğim.


  • suicides underground  (30.03.21 17:19:39) 
Entübe olması da problem olmayabilir. Önemli olan moral. Anneniz görebiliyorsa onun iyiye gittiğine yönelik cümleler kursunlar. Olumlu düşünün. Geçmiş oslun.


  • denizmaniaherif  (30.03.21 17:22:58) 
babam da kandaki oksijen düştüğü için hastanede tedavi gördü, iki gece kaldı.

annem ondan önce olmuştu ve kolay atlattı. babamınki çok uzun sürdü yanlış hatırlamıyorsam 7. gün hala en ufak bir iyileşme belirtisi göstermediği için hastaneye götürmek istedik. (testten sonra 7. gün, annem ondan 3 gün önce belirti göstermeye başlamıştı)


öncesinde oksimetre ile ölçüm yapmıştık, çıkan değer kötüydü. nefesi de kötüydü. gittiğimizde birkaç doktor ciğerleri çok kötü dedi. (laaapss diye de insanın suratına söylüyorlar böyle şeyleri) ama çok şükür iyileşti, inşallah sizin babanız da hızlıca iyileşir. umudunuzu kaybetmeyin.
  • ofelia  (30.03.21 17:26:49) 
Cevaplarınız için teşekkür ederim maalesef yapım umutsuzluğa yatkın ve saatlerdir ruh gibiyim. Umuyorum sapa sağlam iyileşecekler.


  • atom karincanin torunu  (30.03.21 17:47:23) 
78 yasindaki anneannem, 68 yasindaki tanidigim, 80 yasinda cok sevdigim bir hocam atlattilar bu illeti. Bu saydiklarimin hepsinde kronik rahatsizliklar da vardi tabii ki... Kotu dusunmeyin, artik doktorlar da ne yapacaklarini cok iyi biliyorlar virusu iyi taniyorlar ve ileri yastaki hastalarda ilk zamanlara gore cok cok daha basarililar. Sizin babaniz ve anneniz de atlatacaktir. Kendinizi hirpalamayin, iyi dusunun! :)


  • invictae  (30.03.21 22:06:11) 
umudunuzu kaybetmeyin. en en kotu yogun bakim olsa bile oradan cikan da cok kisi var. hem belki bu makina ile ona bile gerek kalmaz. cok gecmis olsun


  • oscar  (31.03.21 03:53:51) 
Merhaba, buraya yazmaya elim varmadı ama bir kaç arkadaş mesajla sormuş, geçtiğimiz cuma maalesef babamı kaybettik. Merak edenler için babam 62 yaşındaydı.


  • atom karincanin torunu  (07.04.21 21:24:33) 
Mekanı cennet olsun babanızın. Yattığı yer incitmesin. Çok üzüldüm, başınız sağolsun.


  • latchet  (07.04.21 22:36:33) 
Başınız sağolsun ben de 5 ay önce coronadan babamı kaybettim. kabus gibi günler.. bitmedi. bitmiyor.


  • denizmaniaherif  (08.04.21 08:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.