[]

Sürekli evden çalışmak için daha düşük maaşı kabul eder misiniz?

12 bin alıyorsunuz diyelim. 10 bin liraya Türkiye içerisinde kalmak şartıyla istediğiniz yerden çalışabileceksiniz kabul eder misiniz birde ederseniz nerede yaşarsınız tek kriter internet erişimi olması.




 
Etmem


  • Anjelik  (30.03.21 13:29:39) 
ayni maasa olur ama daha azina olmaz.


  • lemmiwinks  (30.03.21 13:37:43) 
No


  • instant crush  (30.03.21 13:43:40) 
12 bin alıp her gün ofise gidiyorsam evet kabul edebilirim. Yol parası, araba parası vs vs zaten aradaki parayı çıkarır.


  • roket adam  (30.03.21 13:47:55) 
12bin lira alan birisi için 2bin liradan vazgeçmek kolay değil. sadece yol parası ile ya da üste başa alacağınız kıyafet ile açıklamak mümkün değil. yanında başka bir motivasyon daha olması lazım. örneğin aileniz yanına başka bir şehre gitmek (anne baba ya da eş) ama sadece 2bin az alayım, istanbul'da yaşayacağıma mardin'de yaşarım demek mümkün değil bence.

ama mesela 30bin lira alan birisi için 2bin liradan vazgeçmek daha kolay olacaktır.
  • co2s2  (30.03.21 13:52:21) 
Bence yol paranızı hesaplayın, yolda gecirdiginiz süreyi hesaplayin (bunu maliyete dökün maaş üzerinden), başka ise gittiğinizde harcadiginiz paralari hesaplayın.

Ha tabiki evde yemek yiyeceksiniz, kahve/su/temizlik/internet/elektrik sizden. Bunları da belli bir hesaba katın.

Bu şekilde de para mi kaybedeceksiniz yoksa kazanacaksiniz anlasilir. Eğer bugün İstanbul'da günde 3 saat trafikte geciriyorsaniz ama yeni isle İzmir'de Güzelbahçe'de oturacaksaniz, denize 20dk, spor salonuna 5 dk olacaksaniz 2 bin lira zaten günlük 3 saat kaybetme ile aciklanir. Şöyle diyim; haftada 45 saat, ayda 4 hafta, günde 3 saat yol desek; günlük zaman kaybi maliyeti 200 lira olur; ayda da 4 bin lira olur. Örnek bu, buna göre hesaplarsaniz mantikli bir sonuca varirsiniz.
  • logisticsmanager  (30.03.21 13:58:46) 
Kesinlikle hayır. MAsraf çok artıyor.


  • Cruyff  (30.03.21 14:00:30) 
Kesinlikle kabul ederdim.

İstanbul'da olduğuma göre buna göre cevap verecegim.

Anadolu'da istanbul'da oturacagınız evin kirasının yarısı olacaktır.

Temiz havası da muhtemel olacaktır.

Başkasına göre bu kötü ama bana göre harika, bir dakika düşünmem.

düşünsene 2 saat sana kalıyor, trafik, daha kaliteli besinler tüketirsin.
  • liberal  (30.03.21 14:16:50) 
Ben de kabul ederim. Nereye gidecegim demissiniz? Nereye isterseniz oraya. Kisa sureli evler kiralayin, sıkıldıgınızda da baska bir yere gecin. Elbet burasi diyeceginiz bir yer bulursunuz. Her yer sizin degil mi zaten


  • balpolen  (30.03.21 14:19:26) 
12 bin alıyorsan firmanın bir tık üstünü teklif etmesi gerekmez mi.. evde ısınma yeme içme elektrik su çay kahve masrafının hepsini sen üstlenmiş oluyorsun, firmada çalışırken bunları patron ödüyordu..


  • strobist  (30.03.21 14:32:22) 
kiminle beraber yaşadığınıza göre değişir, tek başına yaşıyorsam istanbuldan ayrılıp çanakkale, bursa, izmir vs bir yere gidip uzaktan çalışabilirim. bu bana hem zaman hem para kazandırır. fakat eşim dolayısıyla istanbulda kalacaksam veya çocuğun okulu gibi masraf kalemlerim var ise bu durumda parayı tercih etmek zorunda kalırım. ayrıca evden çalışarak kazanacağım vakti de yeni bir dil öğrenmek veya hobilerime zaman ayırmak için kullanır kendime yatırım yaparım.


  • akiskan  (30.03.21 14:56:22) 
Böyle bir durum içindeyim bende, edeceğim. Para değil huzur peşindeyim.


  • paramolacak  (30.03.21 15:01:48) 
İstanbul’dan başka bir yere gitme planın varsa zaten kiran 1500 lira falan azalır :) Üstüne yolda geçen vakitler, bazı harcamaların pahalılığı gibi şeyleri eklersen bence değebilir.

Ama bir kısım sosyal aktiviteden caymış olursun. Ama kafa rahatlığı kazanıyorsan o da kabul edilebilir.

Tabii bu normal şartlarda böyle ama insan sürekli değer kaybeden para biriminde maaş alınca gelirini düşürmek istemeyebilir de.
  • nhk ni youkosu  (30.03.21 15:06:43) 
is yerim yuruyerek 7 dk mesafede, dolayisiyla kendime zaman satin almis olmuyorum bu teklifle. ayrica soylendigi gibi ofise gidiyor olsam patronun odeyecegi giderler de bana kaliyor, bu durumda ayni paraya bile calisilmaz. 12 bin + giderler seklinde olmasi lazim teklifin. ama pijamayla calisma luksu giderleri kapatsin diyelim, yine minimum 12 bin olmali.


  • in vino veritas  (30.03.21 16:44:40) 
Yukarıda arkadaşların söylediği şeylere ek olarak şirkete karşı elinizin ne kadar güçlü olduğu da önemli. Kolaylıkla yeri doldurulacak bir elemansam kabul ederdim. Yoksa etmez, biraz daha zorlardım karşı tarafı.


  • inawen  (30.03.21 17:17:59) 
Ben olsam evde çalıştıracak olan şirketle pazarlık yapar, allem eder kellem eder en azından aynı maaşla geçerdim :) Mümkün değil ise kabul etmezdim.


  • kismisolungac  (30.03.21 17:29:37) 
Evden çalışmak sizi tamamıyla görünmez kılabilir. Bunu da hesaba katın mutlaka.


  • EasyTiger  (31.03.21 05:37:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.