[]

blefarit (kirpik dibi iltihabı)

selam blefaritliler. bu zımbırtı 4 5 senedir ara ara hortlar gözümde, hemen ya dalinle ya blefaroshampoo ile yıkar 1 2 sıcak pansuman yapar geçirirdim doktorun söylediği gibi.

bu seferki inatçı çıktı neredeyse 1 ayı geçti hala bitmiyor. ilk 10 gün falan pansuman ve dalinle geçirmeye çalıştım ama kaşıntısı ve kepeklenmesi geçmedi.

sonrasında doktora gittim suni gözyaşı damlası ve antibiyotikli krem verdi 1 hafta da onu kullandım. geçmediği gibi aksine gözkapağımda şişlikler başladı.

eczaneye gidip anlattım tobrased damla verdi bunsuz zaten geçmezdi ki diyerek. onu da kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu bugün ama hala geçmiş değil.

lens takmıyorum, makyaj yapmıyorum, günde 2 kere göz şampuanıyla yıkıyorum (blefaroshampoo artık yokmuş blefaritto kullanıyorum), yine günde 1 2 kere sıcak pansuman yapıyorum ama hala kaşınıyor, kepekleniyor ve sanki kesik atılmış gibi yara açıldı gözkapağımın üstünde.

yine doktora gitmek istemiyorum çünkü hastaneler çok kalabalık. zaten gidip kullanabileceğim ilaçları da kullandım. yine eczaneye gidip sorsam başka ilaç denesem faydası olma şansı var mı yoksa gereksiz bir risk mi olur?

ya da bunlar dışında deneyebileceğim neler var bitkisel vs? en azından şişliği, kırmızılığı biraz alsın da insan içine rahat çıkayım. şimdiden teşekkürler.

 
Viscotears'ı (göz jeli) araştırır mısın? Yanılmıyorsam biz bunu kullanıp kurtulmuştuk.


  • prole  (30.03.21 10:10:40) 
Blefarit vücudunuzdaki enflamasyonun habercisidir. Başka sorunlar vardır ya da bir vadede oluşacaktır. Çektim biliyorum.

Bende blefarit fibromiyalji, ülseratif kolit gibi oto-imün hastalıklarla birlikte seyretti. vücudunuz yediğiniz, içtiğiniz gıdalar ve belki de soluğdunuz hava yüzünden oluşan hasarı baskılama amaçlı enflamasyon / yangı üretiyor. Yani beslenmenizi ve yaşam biçiminizi düzeltmeden yapılıcak her şey yangına damlalalıkla su dökmek gibidir.
Yangını söndürmek için önce gaz vanasını kapatmanız gerekiyor.

Beslenmemi düzenleyerek aslında sadece fibromiyaljiden değil reaktif hipoglisemi, uykusuzluk, yüksek kolesterol ve trigliserit, sık yaşadığım konjüvit ve blefarit gibi sorunlardan da kurtuldum
  • spankenstein  (30.03.21 11:18:48) 
her duşta kirpiklerinize dalin şampuan ile masaj yaparak yıkayın.


  • kablelvuku  (30.03.21 11:35:34) 
Benim de yıllardır denemediğim damla, bebe şampuanı, blefarit şampuanı kalmadı. Her şampuan denememde önce iyi geldi sonra gözlerimi kuruttuğu için blefarit i iyice azdırdı. Cidden fayda gördüğüm 2 şey var:
1- çay banyosu. Demlenmiş çayı soğutup minik bi tasa koyarak gözümü içine sokmak. Yeşil çaydan da fayda gördüğünü söyleyenler var fakat benim gözümü kurutuyor. Siyah çaydan daha fayda gördüm.
2- düzenli balık yağı hapı kullanmak. Göz kuruluğu blefariti tetikliyor, blefarit göz kuruluğunu ve bir kısır döngüye giriliyor. Kaliteli bir balık yağı (carlson, big joy, möller) göz kuruluğunu önlüyor. İçindeki e vitamini de iltihabik öğeler ve alerjilerle savaşıyor.
Özetle, gözümü artık hiç bi tür şampuanla yıkamıyorum, çay banyosu yapıyorum, balık yağı içiyorum ve yüzüme krem dahil hiç bir kozmetik sürmüyorum ve artık bu problemi yaşamıyorum.
  • joker the one  (08.04.21 20:54:23) 
Bana dalin iyi gelmişti. Doktor vermişti.


  • adetsancısı  (08.04.21 21:03:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.