[]

Kira Beyannamesi alt limiti Hk.

Selam arkadaşlar,

2020 Kasım ayında kredi ile ev satın aldım , kiraya verdim.
Aralık ayında 2300 TL ilk kira geliri elde ettim.

İlk defa ev aldım, kendim de kiracıyım,
benim beyanname vermem gerekiyor mu ?

internette şöyle birşey okudum:
"2020 yılı içerisinde toplam 6.600 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname vereceklerdir."

Bu durumda benim hem 2020 gelirim 6600 TL altında, hem kendim kiracıyım, hem de ciddi bir kredi faizi ödüyorum ?

beyanname vermeme gerek var mı yoksa bu yıl es mi geçeyim, ceza vs. var mıdır?

 
beyanname doldurun. beyanname vermediğiniz için ceza yazmasınlar.


  • phonex  (29.03.21 09:11:24) 
cezası ne kadar acaba ?


  • denizmaniaherif  (29.03.21 09:25:30) 
Konuya hakim değilim ama kirada oturup kendi evini kiraya verenler beyannamede bu durumu belirtip vergiden düşüyor ya da hiç ödemiyor. Eğer ödediğin kira aldığın kiradan fazla ise vergi ödemiyorsun. Ama beyanda bulunmazsan bunu bilemezler.


  • himmet dayi  (29.03.21 09:30:23) 
www.hurriyet.com.tr

murdock adlı yazarın yazısını

eksisozluk.com

Yukarıdaki bilgileri kullanarak sadece damga vergisi ödedim.

bende kiracıyım. oturduğun evin kira sözleşmesi senin üstüne ve kiraları senin hesabın üzerinden yatırmalısın.

ikametgahını kiracısı olduğun evde olmalı.

Kiraya verdiğin eve yapacağın her türlü masrafı gider olarak gösterebilirsin.
ev senin üstüne olduğu belirtmiştin. Yapacağın tüm giderleri fatura alarak senin adına ve kiraya verdiğin evin adresini yazmalısın.

Bende bu sene beyanname verdim.
Daha önceleri muhasebeci bir arkadaşım veriyordu. Sayesinde sürekli 7000 TL boş yere vergi ödüyordum. bu sene sadece damga vergisi ödedim.
  • kaiserr76  (29.03.21 10:41:58 ~ 10:46:45) 
Bu yazdiklarim onumuzdeki sene verecegin beyanname icin yapman gerekenler.

Bu sene vergiye tabi olacak bir kira gelirin yok. Damga vergisi odeyeceksin sadece
  • kaiserr76  (29.03.21 11:03:01) 
@kaiserr76: beyanname vermeyeceksem damga vergisi nasıl tahhakkuk edecek ?


  • technicalte  (29.03.21 12:38:01) 
Bende aynı soruyu soracaktım ama hazır sorulanı görünce yeni duyuru açmayayım dedim. Benimde yıllık kira gelirim 6600 tl altında beyanname doldurup gönder dediğimde limit altı kaldığı için göndermiyor ama 97 lira damga vergisi çıkıyor ancak formu gönderemediğim için onuda ödeyemiyorum


  • paramolacak  (29.03.21 12:50:07) 
Telefon ile danisma hattini arayip bilgi almaniz daha saglikli olacaktir.

Bende onaylama asamasinda sirun yasamistim. Telefon ile yardimci olmuslardi.
  • kaiserr76  (29.03.21 12:54:11) 
İnternette hazır beyan sistemine girip gelir elde etyiğiniz evi tanımlayıp gerçek gideri seçmeniz lazım. Sonra da aldığınız kira geliri yazınca zaten istisnanın altında olduğu için vergi borcu çıkmayacak ama damga vergisi çıkıyor 90 küsür lira. İşlem basamaklarına göre yaptığınızda bunu ödemeniz gerekiyor.
Seneye banka kredisi, eve ödediğiniz dask vs türü vergileri sisteme girerseniz yine borç çıkmaz büyük ihtimal. Olay bu şekilde işliyor, karmaşık gibi ama hazır beyana girip biraz kurcalayın ve internette videolara bakıp halledebilirsiniz

  • epitaf  (29.03.21 12:55:44) 
Ben konunun uzmanıyım. Ocak 2020 ile 31 aralık 2020 arası 6600 tl altında kira geliri alanların beyan vermesine gerek yok. Damga vergisi de ödemenize gerek yok. Zorunlu değil ama isterseniz, yine netten istisna dilekçesi verebilirsiniz.
Evi yeni aldıysanız 5 sene boyunca tapu değerinin yüzde 5'ini
Amortisman olarak yüzde 2'sini
O sene için ödenen krediyi
Kendi ödediğiniz kirayı
Kiradaki ev için yaptığınız masrafları
Gerçek gider yöntemi seçerek düşebilirsiniz.
  • cilekli krep  (29.03.21 13:28:25) 
Şimdi görüştüm gib ile, yıllık gelir 6600 tl altında kalıyor ise vermiyorsunuz dedi. Boş beyanneme verme işi sadece ticari ve zirai işletmeler için bireysel mesken için öyle bir durum söz konusu değil dedi.


  • paramolacak  (29.03.21 13:55:12) 
Bu sene vermen gerekmiyor. Zaten orada yazıyor 6600 TL altında gelirin varsa gerek yok. Seneye ise gerçek gider yöntemini seçeceksin. sistemde zaten ikametinin bulunduğu kirada oturduğun daire görünecek ve onun kirasını gireceksin. Hazır beyandan kolaylıkla yapılıyor.


  • Dr_Stat  (29.03.21 14:30:58) 
alternatif olarak hem damga vergisi ödemeyim hem de içim rahat olsun derseniz bağlı olduğunuz vergi dairesine 2020 yılı içerisinde gayrı menkul sermaye iradına ilişkin limiti aşan kira gelirim olmadığı için gelir vergisi beyannamesi vermeyeceğim şeklinde bir dilekçe verebilirsiniz. eskiden elden verirdik bunları ama şimdi interaktif vergi dairesinden genel amaçlı dilekçe kısmından yollayabilirsiniz


  • genc irisi  (29.03.21 16:59:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.