[]

Boksör lisansı alınca yumruğun suç aleti sayılması

Boksör lisansı alanlar üzerine bir mit vardır ya, biriyle kavga edersen yumrukların silah olarak geçer diye. İşte böyle bir durumda her ne kadar “ben bu konuda yetkinim” diyerek o lisansı alıyor olsan da lisans alırken bu işte profesyonel olduğunu gösteren bir belge sunmuyorsun ki? Amatör lisanslı oluyorsun eğer milli bir başarı ya da derecen yoksa.

Sorum şu, eğer bu mit doğruysa saçma değil mi yahu? Ben bu konuda yetkinim demekle yetkin olunmuyor ki. O adam pekala bir şey bilmiyor olabilir bir derecesi yoksa.

Ek soru: profesyonel boksör olunca lisansınız olduğunu bilmedikleri halde bu lisansı haber verecek sorgulayacak bir sistem var mı da herkes artist gibi “kavga ederim diye lisans almıyorum” triplerine giriyor. Ha ceza alırsınız lisansınız yanar ama bu aleyhime kullanılır tribi boş değil mi ya.

 
Böyle bir şey yok. Birileri uydurmuş. Uyduran kişilerin lisansın ne demek olduğunu bildiklerini sanmıyorum. Lisans bir kişinin sporcu olduğunu gösteren resmî bir kayıttır. Bundan fazlası değildir. Lisans alınmaz, lisans çıkarılır. Lisans spordaki seviyeye göre alınabilen bir şey değildir. Bir spor kulübünde bir branşa kaydolan 7 yaşındaki çocuğa da lisans çıkarılıyor. Bunları uyduranların hayatlarında gerçekten bir kez bile spor yapmadıklarına eminim.


  • dissendium  (29.03.21 03:02:35) 
Adami dove dove oldurduyse ya da kemik kirdiysa muhtemelen normal insandan fazla ceza alacaktir.

Savusturup kontrol altina alma gucu varken orantisiz guc kullanmis sayarlar.

Karsi tarafa koskocaman bir koz veriyorsun boksor lisansinla.
Medyadan takip et iri yari, tekinsiz tip olunca da fazla ceza aliyorlar.

Yoksa gidip kanuna yumruklar silah sayilir yazmiyorlar.
  • divit  (29.03.21 03:13:03) 
Mahkemede hakim silah olarak nitelendiriyor. Var böyle bir şey ama.


  • tarden  (29.03.21 13:17:48) 
Böyle bir şey yok. Mahkemede hâkim de silah olarak nitelendirmiyor. Şehir efsanesinden ibaret. Tıpkı “Hırsızı salonda öldürürsen ceza alıyormuşsun ama yatak odasında öldürürsen almıyormuşsun.” gibi bir şey bu da.

P.S. Hukukçuspor
  • kurmaca  (29.03.21 18:04:04) 
böyle bir şeyin olamayacağını kestirmek için ne lisanslı ne de boksör olmaya gerek yok.
"organ gencebay'a devlet ayda 25 gram esrar izni vermiş" filan gibi söylentilerle aynı kaynaktan geliyor.

ama mesela lennox lewis'in şuna yakın bir ifadesi vardı: "lisansımı aldıktan sonra bir kere bile sokaklarda kavga etmedim. benim bir yumruğum milyonlarca dolar değerinde, neden onu serserinin birine savurayım ki?"

yani silah sayarlar, hapse girerimden ziyade, mesleğimi tehlikeye atarım düşüncesiyle geri durabilir profesyoneller. mantıklı da geliyor.
  • filteria  (29.03.21 18:08:45 ~ 18:09:50) 
Cevaplar için teşekkürler saçma ve tutarsız olduğunu zaten benimsemiştim ama neme lazım, az da olsa ihtimal bu ya, gerçek çıkar diye sorayım dedim. Eğer mahkemeden bir ceza alınırsa spor kariyeri için olumsuz tarafı olabileceğini düşünmekle birlikte ters mekanizmasını düşünmek oldukça saçma olduğu için öğrenmek istedim.

@kurmaca evet ilk duyduğumda o saçma yatak odası-hırsız miti aklıma gelmişti benim de.
  • Unde bach canim  (29.03.21 23:53:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.