[]

Diğer ülkelerde eskiye özlem var mı?

Selam herkese,
Biz 90lardan veya çocukluğumuzdan çok güzeldi o zamanlar şeklinde bahsederiz ya yurtdışında da insanlar eski dönemler çok güzeldi düşüncesinde mi yoksa bizimki biraz daha siyasi kutuplaşmadan veya toplumdaki genel gerginlikten mi kaynaklı mı?



 
geçen instagram'da milyonu geçgin yabancı bir sayfada bizim zamanımızda dışarı çıkıp sokakta oynuyorduk şimdikiler ot gibi yetişiyor muhabbeti dönüyordu. bire bir aynı laflar.

tabii biz şimdi mutsuzuz o yüzden ayrıca hasret duyulması muhtemel ama nostalji edebiyatı kültürden bağımsız bir şey.
  • Jux  (28.03.21 20:49:23) 
Yurtdışında yaşıyorum. Turizmciyim. İstisnasız her millet aynı şeyi söylüyor.


  • hepbiarayisicinde  (28.03.21 20:49:52) 
Ingilizlerde felaket, eskiden imparatorluktuk, dunyayi yonetiyorduk simdi Amerikanin kopegiyiz durumu var, bunu diyen yasli kesim tabi. Alayi Brexit icin oy kullandi zaten. Aslinda dunyanin bir numarasiymislar ama Ab bunlari boyunduruk altina almis falan.


  • neverletyougodown  (28.03.21 21:12:04 ~ 21:13:35) 
her yerde vardır belli ölçüde
fakat geçmişe hapsolan toplumlar gelecek umutlarını yitirmiştir

  • megacracker  (28.03.21 21:23:18) 
Evet, var tabii ki. Reddit'te bunla ilgili bir sürü sayfa var. Şu anda 30'larında olup da britney spears muhabbeti yapmayan kimse yoktur mesela.


  • roket adam  (28.03.21 22:28:35) 
Hocam Antik Yunan'da bile eskiye özlem var, o kadar söyleyeyim. Hatta Antik Yunan'da anlatılan mitlerde bile eskiye özlem var. Aynı bizdeki bu yeni jenerasyon leş, nerede o eski bayramlar, ben evlendiğimde 47 kiloydum falan muhabbetleri döndürüyorlarmış.

Zaman ve mekan ötesi bir şey bu.
  • buff  (28.03.21 22:51:46 ~ 22:55:52) 
Fransa'da sadece frank dönemi icin bu var. Ama bu sadece euro/frank geçisi ile aciklanamae.

eskiden ev fiyatlari yüksek degildi, millet uc kurus paralara ev aliyordu, bankadan garanti faiz okuz gibiydi. Onu dışında bazi giderler yoktu (herkesin arabasi yoktu, benzin+sigorta+araba maliyeti, netflix vs yoktu, ps4 vs vs yoktu haliyle para harcayacak sey azdi) Şöyle diyim 10 sene once burada faiz hesabi actiran kisi 4-5 faiz almaya devam ediyorken ben yüzde 0.5 aliyorum, aradaki fark belli. Su an benim yüzde 4 getiri bulmam icin öküz gibi risk almam lazim.

Kısacası dünyada orta sinifin sikintisi var ama Türkiye kadar değil yani. Türkiye'de resmen yok oldu orta sinif
  • logisticsmanager  (28.03.21 23:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.