[]

Yeni ev kurmak

Merhabaa,

Tavsiyelere oldukça ihtiyacımın olduğu bir dönemdeyim.
Yeni bir eve taşınacağım ve sıfırdan kurmam gerekecek. Ancak bunun için ne yazık ki hiç birikmişim yok.
Maaşım ortalama 6500 (6 da oluyor, 8 de... değişiyor) ve sabit bir borcum yok.
Eşyalar için nerelere bakabilirim? Önceliği neye vermek mantıklı olur?
Sabah iş akşam ev malum... çok detaylı bir listeye ihtiyacım olmayacaktır.
Tek yaşayacağım. Ev Üsküdarda.
Yaş 24,K

 
Eşyalı ev daha mantikli olmaz mı?

Birikmiş olmadan ev kurmak çok zorlar sizi.

Edit:
O zaman temel eşyalar şart.

Buzdolabı, çamaşır makinesi : Beko/Arçelik düşük modellerden alınabilir. Tek kişi için bulaşık makinesi çok da şart değil.
Elektrikli bir ocak. Kumtel iyi ve uygun bir marka..
Baza, yatak, dolap. Çok kaliteli bir şey aramiyorsaniz Modalife iş görür. Sandiksiz baza daha ucuzdur.
Hali ve perde ucuzun da ucuzu nereden buluyorsanız ordan alın. Sosyete pazarı varsa perde için bir dolaşın derim.
Yaşam alanı için bir kanepe ya da köşe takımı. Yine moda life.
Mutfak için tencere, tava, kaşık vs gibi bir sürü ıvır zıvır. Yine en uygun nerede bulabiliyorsaniz.
  • elorelia  (28.03.21 20:36:54 ~ 20:52:03) 
Kendi eşyalarımla yaşamak istediğim için eledim o seçeneği... pek içime sinmedi :/


  • izninizolursatahtinizatalibim  (28.03.21 20:41:06) 
birikmiş yoksa taksite gireceksin demek. önce ayda kaç lirayı ev kurulumu için, ne kadar süre ayırabileceğine bak. atıyorum en fazla 2 bin lira aylık taksit ödeyebilirim diyorsan ona göre plan yapabilirsin. 12 taksitten hesaplarsak 24 bin tl; beyaz eşyalarda ortalama seviyedekiler 12-15 bin tutsa, 9 bine ikea'dan yatak döşek dolap ve çift kişilik koltuk aldın mı bitti. bu da en ucuzlarından.

ev kurma işi sıkıntı, yavaş yavaş başlamak lazım. önce aylık ödeme bütçeni belirle, sonra acil ihtiyaçlarını, sonrası yavaş yavaş olur.

bence öncelik buzdolabı, çamaşır makinesi, yatak(+döşek), gardrop, bitane çift kişilik koltuk, mutfağa orta yollu bi masa ve sandalye. bunlar olduktan sonra ortalama yaşarsın.
  • Jux  (28.03.21 20:46:21) 
Öncelikle en gereklilerden başlayarak ihtiyaç listesi yapmak gerekir. Birden her şeyi almak yerine evde kullandıkça lazım olan şekilde döşemek daha mantıklı geliyor. Örneğin halı, kilim vs bu kategoriye giriyor. Ama çamaşır makinesi, buzdolabı, ocak vs ise daha acil. Kullanım performansını planlayarak almak lazım. Büyük, geniş, iyisinden mi yoksa sizi bir süre götürecek şeyler mi olsun gibi seçenekleri belirlemelisiniz.
Kuveytturk’ün bu tür alışverişler için ihtiyaç kartı var, mobilya, beyaz eşya vs ürünleri iki ay süresince kartla istediğiniz yerden alıp borcunuzu daha sonra tek yere başvuruda belirlediğiniz taksitlerle bankaya ödüyorsunuz. Hem birden açılmamış olur, hem de bütçenizi limitlemiş olursunuz. Maaşınıza çıkacağını düşündüğüm için söyledim. Daha önce kullanmıştım, memnun kaldım. Beyaz eşya vs Hepsiburada üzerinden aldım.

  • epitaf  (28.03.21 20:49:39) 
Benzer durumdayım. Eşyalı değil ama beyazesyali ev bakıyorum.
Olur da beyaz eşya almam gerekirse ikinci el satan arkadaşım var garantili,nondan almayı planlıyorum.
Çoğu şeyi ikea dan hallederim diye düşündüm ama temelde yatak için kesinlikle king koil:)
Metal karyola
TV sehpası ve masa kesinlikle ikeadab değil. Nette daha makul şeyler var.
Tabak çanak yine ikea
  • kisa  (28.03.21 21:08:34) 
İmkanınız varsa çevrenizden biraz eşya hibesi almanızı tavsiye ederim. Aile ya da arkadaşların kullanmadıkları koltuk, halı, masa, tencere vs. ne varsa talip olun. Beyaz eşya, mobilya vs. ödedikçe kalan eşyaları yenilersiniz. Bir anda yüklü borç altına girmeyin.

Adore'den mobilya(dolapları fena değildi) alabilirsiniz. Yatak için Bellona/Mondi'nin en uygun fiyatlısını alın gitsin. Tül, perde pazar ya da Koçtaş.

Mutfak ankastre ise ona göre ocak, fırın seçmeniz lazım. Ev belli olmadan, ölçü almadan eşya seçmeyin.
  • zihua  (28.03.21 21:18:52) 
öncelikli olarak karşılaştırmalı internet sitelerine bakın. bir de vaktiniz varsa mağaza fiyatları. kanımca netteki fiyatlar uygun olabilir.

öncelik de hayati ihtiyaçlar için mutfak, yatak odası ve banyo.
  • evimin paspasi  (28.03.21 21:37:23) 
Benzer bir durumda tencere, bardak, kaşık gibi mutfak ıvır zıvırlarını annem vermişti. Hiç kullanılmamışlardı. Zamanında bir yerlerden hediye olarak gelmiş, o da saklamış. Mutfaktaki tas tabak bu şekilde halledilebilir.

Ailenizdeki yatağınızı evinize götürebilirsiniz. Ben bir yıl kadar böyle idare edip yenisini almıştım.

Beyaz eşyalarınızı tam ve beğendiğiniz modellerden almanızı tavsiye ederim. Bir kere aldığınızda yıllarca kullanacaksınız. Spotçudan aldığınız veya içinize sinmeyerek kullandığınız model yakın zamanda size yeniden beyaz eşya masrafı çıkaracaktır zaten. En başından alıp kurtulmak en mantıklısı.

Perde.

Elektrik süpürgesi. (Ev bomboş bile olsa öyle bir toz birikiyor ki)

Ütü/çamaşır askısı

Giysi dolabı. Evden çıkarken eski dolabımı getirmiştim yine.

Koltuk almak için de acele etmeyin. İçinize sinen bir model olunca alırsınız.

Aklıma gelenler bunlar.
  • ruhen hastayim ben  (28.03.21 21:38:47) 
toplamda 10 kez kullandığım ekmek kızartma makinam var gıcır gıcır. sıfırı 400 liradır. sana 150 tl olur:)

2.el alabileceğiniz her şeyi 2.el alın.
  • ayseee  (28.03.21 21:47:59) 
her şeyi topyekün almayın
elzem şeyleri buzdolabı, çamaşır mk. vs gibi mecbur alacaksınız

gerisini ben şöyle yaptım
örnek makarna seviyorum tencere ve süzgeç gerekiyor not alıyorum uygun yerden alıyorum, bir çok ihtiyacımı böyle belirleyip aldım gidip tencere seti vs almaktansa hep minimumda kaldım

bi kaç örnek:

* kıyafetler için bir dolap almadan idare etmiştim uzun süre, açık askı seti alarak
* tv hiç almadım 2 sene en son projeksiyon cihazı aldım iyi ki almamışım dedim tvyi
* 2. elden çalışma masası ve sandalyesi aldım, letgoya bakın
* baharatlık gibi "olamsa da olur" olan şeyleri en sona bıraktım
* bulaşık makinesine de param yetmedi uzun süre elde yıkadım, sona bıraktım onu da

üsküdar'a hoş geldiniz
hayırlı olsun
  • superb  (28.03.21 21:57:31 ~ 22:02:00) 
Geçen sene temmuz ayında ev kurdum ben de. Yenibosnadaki Eskidji Bazaar'a gittim. Aldığım eşyaları yazayım.
- Finlux buzdolabı(nofrost değil, 1.70 m falan ama tek kişi olduğumdan bana yetiyor.)
- Finlux çamaşır makinesi
- Finlux bulaşık makinesi
- 2 tane 3 kişilik koltuk (tanesi 1800 tl)
- 4 kişilik yemek masası
- Çift kişilik yatak, baza, gardrop. Gardrop çok büyük değil. 2 sürgülü kapılı
- Ütü masası
- Usta Börekçi
- Altus elektrikli süpürge
- Ocak

Ürünlerin hepsi sıfırdı. Bütün bunları nakit 13.500'e aldım. 3lü koltukları saymazsak 10.000 yapıyor. Finlux da vestel'in alt markasıymış. Kurulumla falan vestel ilgileniyor.

İlk başta yaşayabileceğim evi kurayım, sonrasında eşyalar bozuldukça falan daha düzgünlerini alırım, ya da birkaç sene içinde olası evlilik mevlilik durumunda zaten tekrar eşya almak gerekecek kafasıyla eşyaya çok para vermemeyi tercih ettim ben.

Elinde birikmişin de yoksa eskidji bazaar tarzı yerlere bakabilirsin. Ben baştan nakit alacağım diye pazarlık yaptım. Adam da ona göre fiyatları belirledi. Hepsini de aynı yerden aldım. Yaklaşık 9 ay olmuş. Şimdiye kadar da bir problem yaşamadım. Zaten 2 3 sene götürse bana yeter düşüncesindeyim.

Demek istediğim Evkur gibi taksitli alışveriş yerlerinden ürünleri normal fiyatının üstünde taksitle almaktansa belki kredi çekip nakit olarak böyle yerlerden almak daha avantajlı olabilir.
  • icerden cikan adam  (28.03.21 22:05:32) 
Liste yapmanı ve internetten araştırmanı tavsiye ederim. Arkadaşlar güzel tavsiyeler yazmışlar ancak güzel bir liste yapıp iyi araştırmazsan yurdum esnafının eline kalırsın. Internette genelde çok iyi fiyatlar oluyor.

Bu arada 2. el de çok mantıklı, tamam yatağı 2. el almasan da mesela çalışma masası 2. el alınır, çok a güzel olur. Eğer küçük bir şehirden falan geliyorsanız, yumuşak bir yapınız varsa esnaflar bunu çok iyi koklayıp sizi ıvır zıvır şeylere ikna etmeye çalışırlar. O yüzden alabildiğiniz kadar şeyi internetten ya da kurumsal yerlerden alın derim.
  • roket adam  (28.03.21 22:30:18 ~ 22:44:42) 
Ben de üsküdar merkez özelinde 1 2 şey söyleyeyim. Belediyenin arkasındaki spotçu çarşısından 1. El bi şey sakın alma. Asla ucuz değiller. İnternette de normal mağazalarda da daha ucuz. Spotçulara gidince seni ikna etmeye çalışırlar elimdeki ürün çok kaliteli garantili sadece markası bilindik değil va diye. Onlara inanma. Yine aynı sokakta 2. Elciler var ordan da çok ucuza kitaplık şifonyer vs temiz alabilirsin. Her yerde pazarlık et fiyatın ne kadar değiştiğine şaşırıcaksın.

Beyaz eşyalar için de bence bayiilere mutlaka bak çünkü internette olmayan 1 2 sene önce üretimi kalkmış modeller bayiilerde kalabiliyor ve daha ucuza alabiliyorsun. Kalite veya garantide fark olmuyor.
  • hindistan cevizi  (28.03.21 22:39:46) 
geçen senelerde bir arkadaşım bu şekilde ev kurdu, maaşı da o dönem için seninkiyle benzerdi. öncelikle adore'yi öneremiyorum, çünkü bende masası ve dolabı var, hem kurması zor hem de sağlam değil -dolabı kaç kere göçtü bilmiyorum- evlenirken kitaplıklarımdan birini ikea billy aldım, hem eşimin hem de benim kitaplarımı fazlasıyla aldı, ek raf da alabiliyorsun. aşırı sağlam diyemeyeceğim ama malzemesi adore'den iyi duruyor, yalnız kapaklı dolap ve menteşesi sorunlu (adore'de de bu sorun var).

beyaz eşyalar için regal (vestel'in alt markası) ve altus (arçelik'in alt markası) düşünülebilir. arçelik'te çalışan arkadaşım altus'tan memnun. tabi bu alt markalar daha ucuz malzemeden üretiliyor bildiğim kadarıyla, onu da belirteyim (aynı fabrika aynı hat ama daha ucuz malzeme) spotçulardan sıfır ama defolu ürün de bulabilirsin, defo dediğim de atıyorum kenarında bir çizik oluyor falan. oturma odası, dolap vs gibi şeylerde ben de modalife'ı önerebilirim, teyzem tüm eşyalarını buradan aldı, gayet de memnun (ben enza ve yataş aldım misal, ciddi diyorum o kadar memnun kalmadım :( doğru düzgün bir farkları da yok aslında malzeme olarak) bu arada beko-arçelik düşük model de alınabilir tabi. atıyorum buzdolabını küçük al, çamaşır makinesini en düşük model al, program sayısı hiç önemli değil yani. yorgan yıkamayacaksan ki gerek yok, programlar ve kapasite hiç önemli olmuyor, zaten artık deterjanlar da düşük sıcaklıkta ve düşük sürede gayet güzel yıkıyor, bir de tek kişi olduğun için yüksek kapasiteli makine almana gerek yok, atıyorum 6 kgluk bir makine de işini görür. bir de böyle çok şık evim olsun derdin yoksa, kıyafet dolabını kumaş bile alsan olur yani. bir de eşyalara netten de bakmanı öneririm, kuzenim pandeminin en şiddetli olduğu dönemde boşanıp yeni eve çıktı, eşyalarını komple hepsiburada, n11 gibi yerlerden getirtti, pek bir sorun da yaşamadı bildiğim kadarıyla.
bir de ev kaç oda bir salon? mesela tek kişi olarak kocaman yemek odası takımına ihtiyacın olmayacaktır fikrimce. bir de halı-kilim falan seviyor musun? kimisi sevmez misal. perdeler içinde bir arkadaş daha yazmış, semt pazarında uygun fiyata güzel şeyler bulabilirsin. gerçi pandemi döneminde çıkmak ister misin, perde satılıyor mu hala pazarlarda, vaktin olur mu vs vs gibi sorunsallar da var.
  • pasp  (28.03.21 23:48:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.