[]

Acik (amerikan) mutfak koku problemi

Herkese selamlar.

Bir derdim var artik tutamam icimde. Yeni bir eve tasindim. Bulundugum ulkedeki evlerin cogu gibi bu evde de acik mutfak var. Eksi'deki baslikta herkesin hemfikir oldugu uzere bizim mutfak kulturumuze cok uygun bir mimari tarz degil, koku problemi en onemli sebebi. Baslikta herkes koku problemi yuzunden nefretini dile getirmis ama kimsecikler de buna karsi ne gibi yontemler kullanilir diye ipucu vermemis. Evde havalandirma var, aspirator canavar gibi calisiyor, ancak yine de kokunun onune gecemiyorum. Yemek yapmayi seviyorum, koku yuzunden yemek yapmaktan korkar oldum. Aklima gelen tek alternatif febreze tarzi koku gidericiler. Mum yakmak da pek cozum olmuyor. Gitsem nereye kadar, kalsam neye yarar.

Bu konuda tecrubesi olanlarin verebilecegi ipuclarini bekliyorum.

Saygilar, sevgiler...

 
Komsudan gelen kokular icin baca borusuna icten bi sey taktık, kendi pisirdigim yemek icin de sogan kavuruyorsam aspiratörü açıyorum sadece. Yemek pisirdikten sonra camlari acip söyle bi havalandirmak yetiyor cok rahatsiz edici bir koku duymuyorum. Kizartma yapmam pek belki etkisi vardır.


  • passive aggressive  (28.03.21 17:27:01) 
Hunharca havalandır +1
Yağ sıçrıyodur sağ sola, onları iyi temizle mesela yerleri sil, ocağı ve yakın olduğu duvarı-tezgahı fısfıslayıp sil her akşam(ya da yemek piştikten sonra). Bir sene boyunca açık mutfak kullandım ve hiç koku problemi yaşamadım bizim yemekleri sıklıkla pişirmeme rağmen.
Hala devam ediyorsa dyson hava temizleyici denenebilir belki(bu amaçla kullanılıyor mu bilmiyorum daha çok toz için gibi anlatılıyor reklamlarda)
  • megalomaniac  (28.03.21 17:28:17) 
4 senedir böyle bir evde yaşıyorum. aspiratör gayet iyi çekiyor, onun dışında aşırı kokulu kızartma tarzı yemekleri yapmıyoruz, genel olarak yemekleri fırında yapıyoruz. tencere yemekleri genelde kokmuyor zaten.

Aspiratör ya da bacanızda bir sıkıntı olabilir gerçekten de.
  • roket adam  (28.03.21 17:30:04 ~ 17:31:38) 
Bizde de Amerikan mutfak var, aşırı memnunuz biz. Ancak bunun iki temel sebebi var. İlki iyi aspiratör, ikincisi balık/kızartma gibi şeyleri annem balkonda piknik tüpü kullanarak yapıyor.


  • Hallegadola  (28.03.21 21:52:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.