[]

Otomatik Vites / Gaz+Fren

Yakın zamanda Toyota Corolla otomatik MDS araç aldım ve motor freni kullanma konusunu nasıl yapabileceğimi çözmek için kullanım kılavuzunu okuyordum, "motor gücünün sınırlandırılması" başlığı altında "gaz ve fren pedalına aynı anda basılırsa motor gücü sınırlandırılabilir" gibi bir ifade vardı. Ben de yaklaşık 20-30 km hızla giderken aynı anda gaz ve fren pedallarına bastım, araç aniden fren yapıp durdu ve vitesi kendiliğinden N ye(ya da P hatırlamıyorum) attı. Ardından D ye alıp yoluma devam ettim, herhangi bir balata kokusu vs gelmedi, yine de araca bir zarar vermiş olabilir miyim diye korkum var, bilgi verebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.



 
tamam işte yazanı yaşamışsınız.
iki üç tane sivrizekalı çıkar da saçma sapan bir şey yapar orasını burasını sakatlar bizim başımız yanmasın diye freni baskın hale getiriyorlar. daha doğrusu motor kw'si düşüyor.
sorunuzu cevabı ise olay kolay bir şey olmaz. bir de yüksek hızda giderken elfreni çekme işi var inşallah onu da okumamışsınızdır.
  • turbo sadık  (28.03.21 15:20:06) 
sanırım siz biraz yanlış anlamışsınız. motor frenini nasıl yaparım diye ararken kılavuzda bunu mu bulmuştunuz? bu yöntem bir tavsiye değil anladığım kadarıyla, bir uyarı. gaz ve frene birlikte basılmayacağı aşikar, ancak olur da basarsanız araç kendini korumak için "motor gücünü sınırlandırıyor", siz de bunu deneyimlemişsiniz.

motor frenini kullanmak istediğinizde gaz pedalını bırakmanız yeterli. manuel olarak vitesi değiştirmenize de izin veriyorsa araç, gazı bırakıp vitesi de düşürdüğünüzde motor freni uygular zaten fizik kuralları gereği.
  • orient blue  (28.03.21 17:50:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.