[]

Hızlı klavye kullanmak

Bunu nasıl başarabilirim?
Sık sık bilgisayarda metin yazmam gerekiyor ama ben hızlı yazmak istiyorum. Dakikada 50 kelime filan yazmak çok zor mu ? Bu seviyelere nasıl gelebilirim?
(Q klavye ile yazmak istiyorum)


 
  • ankara06  (27.03.21 21:32:18) 
bol bol pratik yapın. bakmadan yazmaya çalışın. intersteno tr'nin sitesinde türkçe imlalı alıştırmalar var onları yapın. dakikada 50 kelime zor değil kısa sürede çıkarsınız. kolay gelsin. klavyeniz rahat değilse yeni bir klavye alabilirsiniz. hızınıza etki ediyor bu.


  • black holes in the sky  (27.03.21 22:22:57) 
kendi kullandigim iki tane uygulamayi soyleyecegim.

ama Turkce harfler girince is biraz zorlasiyor dolayisiyla ben boyle yaziyorum ama bir bakarsin.


su bi yerden sonra parali ama parali olmayan yeri de gayet guzel baslangic icin. www.typingquest.com (bu mac surumu olabilir, windows'a yonlendirecektir)

www.keybr.com bu da diger sitelerin yaptigi gibi fff gggg llll gibi rastgele harfler vermek yerine ingilizce fonetige uygun kelime veriyor ve harfleri yavas yavas tanitiyor parmagina. basarili oldugunu dusunuyorum. tarayicida kaliyor, hic sonlanmiyor. tiklayinca devam ediyorsun. tavsiyem bunun bir sekmede hep acik olmasi ve her gun 10 dakika calismaniz.
  • yoggi  (27.03.21 23:30:30 ~ 23:31:23) 
Hızlı yazım Türkçe yazacaksan f de daha kolay. Q için bilmiyorum :/


  • Topalordek  (28.03.21 02:01:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.