[]

İnternet için port olmaması

Taşınma sebebiyle Superonline aboneliğimi farklı bir adrese taşımam gerekiyor. Daha önce birçok kez 1 günde hallettirebildiğim bir işlem... Ancak bugün "port yok beklemeniz gerekiyor" cevabı aldım. Ne olduğunu bile anlamadım googlea yazana kadar. 2021'deyiz yahu...

Soruma gelince, bu "port olmaması" hadisesi tüm kurumlar ve markalar için mi geçerli? Örnek olarak, Superonline port yok dedi ama Vodafone TV'de, Kablonet'te boş port olabilir mi? Yoksa port yoksa bu hepsi için mi geçerli?

Teşekkürler

 
ADSL/VDSL için hepsi Türk Telekom alt yapısını kullanıyor, ve TT yeni bir kutu dikip port sayısını arttırmadıkca sorun çözülmez.

Ama binada kablo tv, ya da fiber alt yapı varsa diğer firmalardan bu alt yapılar için de bir sorgulama yapabilirsiniz.
  • John Bloor  (27.03.21 16:37:31) 
Turk telekom uzun süredir altyapı yatırımı yapmıyormuş. taşeronlarla sorun var sanırım. yeni geldiğim yerde elyülden beri bekliyorum ben de.

adsl olarak turktelekom altyapısın kullanıyor diğerleri de. biri yoksa diğerleri de olmaz.

fiber ve kablonet ayrıdır kendi altyapılarını kullanır. varsa kullanabilirsin. yoktur muhtemelen

vodefone redbox veya turkcell superbox düşünebilirsin
  • efruz  (27.03.21 16:38:41) 
kablonet ve vodafone fiber altyapısı var gözüküyor kendi sitelerinde. bir de onları deneyeyim. teşekkürler


  • ack3000  (27.03.21 16:50:27) 
altyapı sahibi türktelekom bazen kendi müşterisine port bulup diğerlerine yok diye biliyor, türktelekoma yeni abone olmak istiyormuşsunuz gibi sorun.


  • Sir Anthony Hopkins  (27.03.21 17:06:16) 
Türk telekom'u aramıştım, başvurun port yok diye bir ara altyapı güncellenir ama bir seneyi bile bulabilir; bize 24 ay taahhüt verirseniz hızlandırırız 1-2 aya kurarız ehi ehi yapmışlardı.

İçimden sg diyerekten kapattım; kabloneti aradım, tamam biz kutu kuracağız binanıza abone olmanıza gerek yok demişlerdi, kutu kurulumu, ev bağlantısı vs 3 günde bilgisayarımdan internete girebiliyordum.
  • aguen  (27.03.21 17:38:29) 
İstanbul Çağlayan'da port yok sıra gelmez diye günlerce beklettiler en son birisi taşınıp gitti, öyle port boşladı eve net baglattim. Böyle saçma bisey olamaz. Bende duyunca şaşırdım haftalarca bekleyenler var. Altyapı tt ise diğer iss ler içinde aynı durum söz konusu genelde.


  • Topalordek  (28.03.21 02:05:53) 
aramadan gelenler için bilgi vereyim: superonline 4 gün içerisinde çözdü ve bağlantım yapıldı. benim tahminim şu, taşınacağım daire de superonline kullanıyordu ve onlar taşınınca boşa düştü. çünkü onların taşınmasının ertesi günü aradılar. ama her gün arayıp sordum, boşalması beklenmeyecek port açılacak 1 hafta içerisinde diyorlardı. inanıp inanmaması size kalmış, durum bu :)


  • ack3000  (31.03.21 10:34:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.