[]

Korona oldum :((

Selamlar, dün gece aşırı baş ağrısı ve vücut ağrısı ile yatamadım. Sabah da gidip test yaptırdım. Pozitiffmişim. Bundan sonraki süreç ne olacak. Bugün çok ağrım var. Diğer günler de böyle mi geçer yoksa daha mı ağırlaşacak neler olacak?




 
Öncelikle geçmiş olsun. Ama semptomlar kişiden kişiye çok değişiyor. Buna net ve kesin bir cevap verebilmek pek mümkün değil. Genelde 2-3 gün içinde hafifliyor ama.


  • Dr_Stat  (27.03.21 15:34:06) 
Sıkma canını yaw. .hastaneye yatacak kadar ağır değilsin. İlaçlarını kullan, yat uyu, bol bol meyve ye. Atlatırsın inşallah.


  • komando kani var bende  (27.03.21 15:54:36) 
Hiç korkma. Ben geçirdim 1 ay önce. 3 gün ateşim çıktı. Verdikleri ilacı da kullanmadım. Sıkıntısız atlattım. Eşime bulaşmamıştı aynı evde olduğumuz halde.

Eşimde de dün baş ağrısı ve vücut ağrısı vardı. Parolla geçirdik. Test yaptırmadık.

Rahat ol lütfen ben de stres yapmıştım ilk başta. Hiç bir şey olmuyor. Çok rahat ol. Takıl evde keyifle.

Beslenmeni ihmal etme, su iç. Kafanı dağıtacak bir şeyler bul.
  • sylr  (27.03.21 16:50:49) 
  • freebird5406_2  (27.03.21 17:05:55) 
verdikleri ilaç favicovir ise kesinlikle kullan.
virüsün replikasyonunu önlüyor.
hidroksiklorokin ise kullanma
toraks.org.tr
  • rentts  (27.03.21 18:04:42) 
sevgili turuncu;
eğer bu satırları yazabiliyorsan bil ki hiç bişey olmayacak.
O yüzden korkma, panikleme, "ay kovid oldum dünyanın sonu geldi" deme

Sana tüm dünyada hiç kimsenin bilmediği covid tedavisini veriyorum ama kimseye söyleme.

-Öncelikle rentts+999 Şimdi sana etrafındaki örümcek kafalılar; "covid ilacı içme işe yaramıyor, yan etkileri var, çocuğun olmaz, üçüncü kolun çıkar" gibi şeyler söyleyecekler. İNANMA! favi ile başlayan ilacı ilacı al, ağrı ateş için parol al ama arkadaşın diğer dediği şeyi kullanma büyük ihtimal vermezler onu.

-Bu güzel "tatilin" tadını çıkar. İş yerinden soranlara "hala hastayım 2-3 hafta rahatsız etmeyin" de :) Bol bol dinlen, asla gereksiz efor sarfetme. Kendine bir bebek gibi bak. Güzel düzenli ve yararlı beslen. Bol su iç. Ya kısaca insan için yararlı her şeyi yap zararlı şeyleri ASLA yapma özet bu işte.

-D vitamini, çinko, C vitamini bu hastalıkta önemli DOKTORUNA DANIŞARAK bu vitamin takviyelerinden mutlaka al.

Normal Şartlar Altında, ilk 3 günden sonrası çoook rahat, 2. haftanın sonu ise hastalığın tamamen bitişi. İlk hafta kendine iyi bakarsan iş biter.

Ama psikoloji önemli hastayı hastayım diye gezme evin içinde.

Karşılaşacakların;
Saçma sapan düşüp çıkan ateş (max 38,6 gördüm)
Aşşşırrııı yorgunluk (insan tuvalete giderken yorulur mu yav)
Bol uyku, halsizlik.
Tat koku kaybı (2. haftada geri geldi)

Bi sorun olursa yazabilirsin. Hadi geçmiş olsun.
  • infernalcadre  (27.03.21 18:42:49) 
kardeşim ben çok ağır atlattım burada yazılanların hiçbiri gibi değildi

o yüzden bu yazı dahil kimseyi sallama herkes farklı atlatıyor.

ha başımdan geçenler şöyleydi senin gibi başlayıp daha kötüleştim 15-16 gün yattım hatta entübe olmaya falan gittim nefes alamıyordum(önce hastaneyi aradım mutlaka gel dediler) gittim ölçtüler kandaki oksijen limitiçi eve dön dediler böylece entübe olmadım ama neler yaşadığımı bir Allah bir ben bilirim.

öncelikle korkma dinlen ve ilaçlarını al kötü hissedersen hastaneyi ara mutlaka ve yemek vs işlerini halledecek yol bul ya kapına bıraksınlar yada birinden rica et getirsin ben yemek yemeye bile enerji bulamıyordum. kesinlikle kimse ile kontak kurma odanı havalandır dinlen dinlen dinlen
  • basond  (27.03.21 22:59:04) 
ben de benzer bir süreç geçirdim geçmiş olsun. tez elden bakanlığın dağıttığı favipavir (değişik isimleri de var) günde 16 şar tane alınan haptan alın o hap gerçekten ilerlemesini önlüyor ne kadar çabuk alırsanız o kadar iyi.


  • iwillsee  (28.03.21 13:27:26) 
Selamlar. 2. günden bildiriyorum. Favicoviri içmeye başladım. 1.gün alınacak dozu aldım. Vücut ağrım 1.güne güne göre yok denecek kadar az. Baş ağrısı aynı yoğunlukta devam ediyor. Ama parol baya rahatlatıyor. İçince nerdeyse 5-6 saat ağrı hissetmiyorum. Biraz öksürük var ama az. Bakalım nasıl devam edecek. Hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için.


  • turuncu tonlarda  (28.03.21 15:01:27) 
3.günden bildiriyorum. Koku duyusu gitti. Lavaboyu domestosladım, normalde kokudan fena olurdum ama olmadım hiç koku gelmiyor. Vücut ağrısı ilk güne göre yok diyebilirim. Ama baş ağrısı aynen devam. İlk gün boğazım da ağrıyordu bugün çok ağrımıyor ama midem bulanıyor ara ara.


  • turuncu tonlarda  (29.03.21 22:24:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.