[]

israil'de arap partisinin ne işi var?

şöyle bir haber gördüm: www.bbc.com

çok şaşırdım. araplarla israilliler başından beri savaşta değiller mi, birbirlerine düşman değiller mi?

ermenistan'da veya yunanistan'da türk partisi olması gibi bir şey değil mi bu? ne yani araplar iktidara gelip kendilerine mi katacaklar israil'i hiçbir şey anlamadım :)

 
İsrail'de milyonlarca Arap yaşıyor, bu da azınlık partisi. Türkiye'de sanırım 40 bin Ermeni bunun yarısı kadar da Yunan vatandaş var yani parti kurmalarının bir anlamı olmazdı.


  • sanguine  (27.03.21 14:23:56) 
Haberi şu kısımdan itibaren tekrar okursan soruna cevap bulabilirsin:
"9 milyon nüfuslu İsrail'de yaklaşık 1,9 milyon Arap yaşıyor. Bu sayı, nüfusun yüzde 21'ine tekabül ediyor."

Yani yaptığın benzetmeler pek alakalı değil. Türkiye'deki hatıra sayılı Kürt nüfusu ve HDP'yi dikkate alırsan daha sağlıklı bir benzetme yapabilirsin.
Tabii bir de Bulgaristan'a bir Türk partisi var. Ona da bakabilirsin.
  • Paratoner  (27.03.21 14:24:08) 
yunanistan'da da türk partisi var. sadık ahmet zamanında çok aktifti.
www.debpartisi.org

  • g7mor  (27.03.21 15:42:37 ~ 15:45:22) 
Tiyatro oynuyorlar. İsrail diye devlet yok ki arap vekilleri olsun.


  • hebanon  (27.03.21 15:48:35) 
Avrupa'da benim bildiğim Hollanda, Kosova, Bulgaristan ve Makedonya'da Türk Partileri var. Ülkelerin düşük baraj sistemi sayesinde vekil de çıkarabiliyorlar.

İsrail'de de meclise girebilmek için alınması gereken oy sayısı çok az. Böyle olduğu için pek çok siyasi görüşten parti var. Araplar da nüfusun önemli bir kısmı. İsrail'deki Arapların hepsi de İsraille kavga halinde değil. Ki düşman olunsa bile mantıklı olan parti kurulup siyaset yapılmasına izin verilmesidir. Öteki türlü terörün önü açılır.
  • nundu  (27.03.21 16:16:39) 
Balkan ülkelerinin tümünde Türk partisi var. Bir yirmi yıl sonra hatta daha erken bir zamanda Suriyeliler de parti kurar ülkemizde.


  • Hallegadola  (27.03.21 22:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.