[]

Robot süpürge ile ilgili birkaç soru

arkadaşlar selam, birkaç sorum var ama yanıtlayanlara teşekkür ederim..

1) bizim mutfak dolapları tam 10 cm. 9.5luk veya 8.5 luk ürünler bunların altına giriyor mu?

2) evde hem salonda hem mutfakta yemek masalarının sandalyeleri var. bunların altına rahatça girebiliyor mu? en çok kırıntı masa altlarında oluyor..

3)paspas seçeneğini ne kadar sürede bir kullanıyorsunuz, ve gerekli mi?

www.hepsiburada.com yeni çıkmış ve fiyat da uygun diye bunu almaya karar verdik ama internetteki bi videoda sandalyelerin altına pek girmedi.

bunun yerine s5max almak daha mantıklı geldi.

 
1) cihazdan cihaza değişiyor. yükseklik boyutunu kontrol edin. kılavuzda cihaz yüksekliği ne yazıyorsa girmesini istediğiniz alan 1cm daha fazla olsun.

2) sandalye ayakları arası mesafesi cihazdan daha büyükse girer (ki büyük olacağını sanmıyorum) aksi takdirde bacaklar etrafında dolaşıyor. masa altına girer (boşluk bıraktığınız sürece)

3) paspas olarak iki seçeneğiniz var. alacağınız cihazda elektronik su pompalı mop veya normal mop. birinde siz evde yokken de suyu önceden koyup mop yaptırabilirsiniz ve su miktarını ayarlayabilirsiniz. diğeri basit yöntem suyu koyduğunuz anda orda sünger bir delik var ordan damlatma methoduyla temizliyor. yani evde yokken suyu koyayım yapamazsınız su akar gider 1 saatte. mop olayı biraz nemli bezle silme gibi. öyle çok ahım şahım bir şey değil. evde halı falan varsa mop gereksiz.
  • mr.goodcat  (27.03.21 14:09:43 ~ 14:10:04) 
1. Alacağın cihaz LDS mi yoksa kameralı model mi ona göre bu soru değişir. Kameralı modellerde eğer 9.5 ise 10 cm girmesinde sorun yok. Ama LDS cihaz ise sensör kuleleri ile birlikte 9.5 olan cihaz için 10 cm pek önermem. Çünkü cihazın en hassas yeri lidardır. Mm lik bir boşluk pek iyi olmaz.

2. Sandalye ayakları arasındaki boşluklar genellikle cihaz çaplarından küçük oluyor. Bu nedenle pek giremez ama etrafında dolanacağı alan varsa dolanır ve süpürür. Eğer çok kırıntı dökülmüşse biz genelde sandalyeleri masa üstüne alıp öyle süpürtüyoruz.

3. Paspas seçeneği güzel bir seçenek ama düzenli kullanılırsa. Evinizde çok halı var mı? Varsa pek önermem. Ecovacs hariç çoğu modelde halı sensörü yok. Yani halının olduğu alanları haritada yasaklı bölge seçmeniz gerekir sildirirken yoksa ıslak mop beziyle halı üstünden geçer. Ecovacsta halı sensörü olduğu için mop takılıyken halılara çıkmaz. Ayrıca @mr.goodcat'ın dediği gibi elektronik su kontrol ünitesi yoksa evde yokken sildirmek mümkün değil.
  • Dr_Stat  (27.03.21 15:26:06) 
Bizde Roborock S5 Max var.

1- 10 cm altına girebilir. Diğerlerine giremez.

2- Sandalyelerinizin ayak aralığına bağlı. Bizimkine giriyor.

3- Paspas (mop) seçeneğini sürekli kullanıyoruz. Bence olmazsa olmaz. Hatta mopsuz kullanmadık şimdiye kadar.



Vacuum mop pro ile S5 max arasında çok kalite farkı var. Daha önce bir hafta mop pro aldık, beğenmedik iade ettik. Haritalaması vs çok farklı. Sürekli kafası karışıyor. S5 Max aradaki fiyat farkına değer bir ürün.
  • lancelot du lac  (27.03.21 17:45:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.