[]

İstanbul'da LPG

Daha önce hiç lpg'li araç kullanmadım. Avantajı yakıt ekonomisi tamam ama dezavantajları nedir? Mesela park yeri çok problem oluyor mu? Kimi kapalı otoparklara giremiyor sanırım? Apartman altı gibi otoparklar da dahil mi buna. Bu kapalı otopark yasağı değişecekti en son ama sonra ne oldu bilmiyorum.

Bir de bazı araçların lpg'si sonradan sökülmüş oluyor. Neden söküyor bu vatandaşlar?


 
pek dezavantajı olduğu söylenemez. sadece avm'lere girişlerde kontrol yapılıyor onda da simit lpg ise görünmediği için sıkıntı olmuyor. yasak değişmedi ama lpg'li araçlara bakış açısı değişti, kimse eskisi kadar dikkat etmiyor.


  • veddin vele biddin  (27.03.21 13:36:03) 
Sadece bir kere Antep'te bir avmye giremedim. Onun haricinde İstanbul'da, Ankara'da her yere girdim.


  • mezarkabul  (27.03.21 13:36:24) 
Açık otoparkı olan avm'ler de var. Ben araç alırken lpg'nin motor performansına etkisini göz önünde tutmuştum. Apartman altına girersin, neden giremeyesin? Bagajında LPG kontrolü yapan kimse yok apartmanlarda.


  • prole  (27.03.21 14:20:53) 
LPG'nin dezavantajı otopark değil araca ve motora verdiği zarar. Daha önce 3 farklı araçta LPG kullandım. Biri fabrika çıkış LPG'li idi. Üçünde de LPG kaynaklı arızalar nedeniyle astarı yüzünden pahalıya geldi.

Her ne kadar zararsız deseler de benzinin yanma sıcaklığı 300-350 C iken LPG'ninki 450-500 C'dir. Benzin ile kullanılmak için üretilen sisteme neredeyse 200C fazla sıcaklık uygulanıyor. Mutlaka bir yerden çıkıyor bu sorun.


Son kullandığım araçta LPG montajı, bakımlardaki ek LPG farkı, verdiği zararların onarımı vs derken 4 yılda 9000 tl fazla harcamıştım. Yakıttan ettiğim kar ise taş çatlasın 10bin'dir. (araç LPG'ye geçerken yaktığı benzini saymıyorum. kışın 4-5 km benzinle gittiğim oldu) 4 yılda 1000 tl kar için değmez.

Artık benzinli araç kullanıyorum.
  • lancelot du lac  (27.03.21 17:54:01 ~ 17:55:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.