[]

kredi kartı yıllık aidat iadesi-bankalar heyeti

eksisozluk.com
yukarıdaki linkteki sıralamaya uydum, gelen cevap şöyle;

İlgi: Kart ücreti iade konulu Türkiye İş Bankası A.Ş. hakkındaki 26 Mart 2021 tarihli başvurunuz

Birliğimiz Bireysel Müşteri Hakem Heyetine yapılan başvurular, Bireysel Müşteri Hakem Heyetinin Oluşumu, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Tebliğ (Tebliğ) esas alınarak değerlendirilmektedir. Tebliğ'in "Başvuru süresi" başlıklı 10'uncu maddesinde, "Başvuru sahibi tarafından, banka genel müdürlüğü veya ilgili şubece verilen cevabın yeterli bulunmaması durumunda cevabın verildiği tarihten veya bankaca süresinde cevap verilmemiş olması halinde cevap verilmesi gereken sürenin bitimini izleyen altmış gün içinde Birlik tarafından oluşturulan başvuru formunun doldurulması yoluyla Heyete başvuruda bulunulabilir. Başvuru formunda işlemin ve talebin ne olduğunun somut
ve açık olarak belirtilmesi zorunludur." hükmüne yer verilmiştir.
Söz konusu talebiniz, Tebliğ'in yukarıda belirtilen hükmüne uygun şekilde ..... başvuruda bulunmanız halinde değerlendirmeye alınabilecektir.
Bilginize sunarım.
Saygılarımla,

ben zaten uygun bir şekilde başvuru yaptım ama cevap sanki henüz başvuru yapmamışım gibi. yanlış mı anlıyorum yoksa? tecrübe edeniniz var mı?

 
Öncelikle bankanızla bu konu ile iletişime geçtiniz mi acaba?
Ben her sene bankamı arayıp, iyi bir müşteri olduğumu düşündüğümü ve buna karşılık aidat almazlarsa sevineceğimi iletiyorum. Her sene de tabi ki deyip benden bir aidat almıyorlar.
Bu sene aradığımda da benden aidat alınmayacağını, aramama gerek olmadığını söylediler.
  • denizgonen  (27.03.21 09:46:47) 
iletişime geçtim evet, zaten iletişime geçmeden heyete başvuru yapamıyorsunuz hocam


  • mezarkabul  (27.03.21 11:38:10) 
Ayrıntıları okuyamadım durumum yoktu ama belki işinize yarar diye kendi başımdan geçeni yazayım.
Ziraat otomatik ödeme talimatım olmasına rağmen arada bir ücret kesiyor, farkettiğimde düzeltilmesi için bankaya gidip bir dilekçe yazıyorum ve iade yapılıyor.
Onların sistemi bu şekilde çalışıyor, hesabımın olduğu şubeye gidip müşteri temsilcisine dilekçe vermemi istiyorlar.
  • epitaf  (27.03.21 15:44:56) 
İş bankası TBB hakem heyetine şikayet edince geri veriyor. Aynısı birkaç ay önce başıma geldi. Önce bankaya başvurdum reddettiler, sonra o red epostası ile hakem heyetine başvurdum, 20-30 gün sonra geri aldım.

www.turkiye.gov.tr
  • mrtkp1234  (27.03.21 16:42:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.