[]

ben her zaman doğruyu söylerim; yalan söylerken bile

bu cümlede havalı olan nedir? derin bir felsefe mi çıkarmamız gerekiyor? doğan görünümlü şahin gibi, fiyakalı gibi görünüyor ama altı bomboş sanki.

çok tutkulu bir adamım anlamı mı çıkmalı yani nedir?


 
Filmdeki karakterle de ilgili, asla dolandırmam dümdüz söylerim anlamına geliyor bence


  • freebird5406_2  (26.03.21 18:50:21) 
ben de saçma ve gereksiz bir cümle olarak görüyorum. yıllar sonra tekrar karşılaşınca yazmak istedim.


  • tavish11  (26.03.21 19:07:21) 
Ilk duydugumdan beri ben de hic sevmedim o sozu. Yalan soylemeyi beceremem, yalan soylemeye calissam bile yuzume gozume bulastiriririm, dogruyu soylerim sonunda gibi anlami var sanirim.


  • neverletyougodown  (26.03.21 19:35:46 ~ 19:38:30) 
havalı bir şey yok da...
"doğruyu söylemek uğruna, söylediğim yalana kendim de inanırım" anlamı var.
gibi.

george costanza'nın "it's not a lie, if you believe it" lafını hatırlattı. :)
  • blatta hiberna  (26.03.21 20:38:11) 
Doğruyu söyleyerek yalan söyleyen tek canlı insandır. (Bu arada hayvanlar da yalan söyler) Bence çok derin bir laf şöyle ki: dogruyu söyleyerek de yalan söylenir. Örneğin birinin kahvesine tükürüp götürdüğümüzü düşünelim, kahveyi alan kişi de köpüğü çok güzel olmuş dedi ve siz de tükürdüm ondandır dediniz karşıdaki kişi de ehehe deyip güldü. Aslında siz doğruyu söyleyerek yalan söylediniz.


  • olaylar olaylar  (26.03.21 21:17:04) 
Kullanıldığı yere göre yorumlamak daha mantıklı aslında ama bana şöyle geldi: ‘Ben her zaman söylenmesi gereken en doğru şeyi söylerim , yalan olup olmaması konu değil, o an söylenmesi gereken en doğru şeyin ne olduğunu düşünüyorsam onu söylerim’ diyor. zaten ‘doğru’ kelimesini tercih etmiş cümlede, ‘gerçek’ kelimesini değil...


  • jam  (26.03.21 22:25:53) 
www.youtube.com

burada geçiyor bilmeyenler için.
  • das ende der welt  (27.03.21 00:23:25 ~ 00:23:37) 
Destekli sallarım zekâmı ve hafızanı kontrol altına aldırtnam diyor. Çok büyük konuşmuş yalnız...


  • 1bir1bir1  (27.03.21 04:27:28) 
boş laf


  • basond  (27.03.21 23:18:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.