[]

istanbul'da 1+1 ev alinir mi?

butcem iyi 1+1'lere yeterken 2+1'ler icin ya yokus yada kot1 falan oluyor. simdilik oturmak icin alacagim. su anlik evlilik gibi bir planim yok; ama yarin birine satip yada kiralayinca 2+1'e gore taleplerin cok daha dusuk olacagini dusunuyorum(aileler, genc evliler, ev arkadaslari). acelem yok su an zaten kiradayim. 3 yol var onumde ne dersiniz?

1+1 aramaya devam mi edeyim?
elbet birsey duser diye 2+1 mi arayayim?
hic ugrasmayip biraz kredi cekip rahatca 2+1 mi arayayim?

tesekkurler.

 
tek başıma 3+1 evdeyim. 2+1 neyse de 1+1 pek düşünmezdim.


  • sutlu nescafe  (26.03.21 10:35:33) 
2+1 alırsanız evlenince de oturmaya devam edebilirsiniz. Kendiniz oturmazsanız kiracı bulmak daha rahat olur.

Maddi yönünü düşünün bence kredi mi çekmeli birikim mi yapmalı gibi.
  • cilekli pasta  (26.03.21 11:43:41) 
genel olarak 1+1 ile 2+1 arasındaki sadece 1 oda olmuyor. banyo daha küçük oluyor. mutfak küçük oluyor, hatta çoğunlukla salonun bir köşesinde açık mutfak oluyor. salon ve odalar daha küçük oluyor.

yani biraz rahat etmek isterseniz, geniş bir 2+1 almak daha mantıklı geliyor bana.

ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama fazla olan odayı çalışma odası gibi düzenlersiniz. salonda yemek masasında iki büklüm çalışacağınıza insan gibi çalışırsınız mesela.
  • co2s2  (26.03.21 11:44:58) 
Bence istanbuldan ev alınmaz artık. Önümüzde korkutucu bi deprem gerçeği var, baktığınız binalar yeni ve güvenli mi bilmiyorum ama öyle olsalar bile beklenen büyük depremden sonra istanbulda hayat minimum 1-2 seneliğine yaşanmaz bi hal alacak maalesef. Bu durumda istanbul dışında ama gelişmiş bir ilden 2+1 almak, gelen kira ile de istanbulda yeni ve güvenli bi binada oturmak bana göre daha mantıklı. Kaçış imkanınız olur, gittiğiniz zaman da eviniz hazır olur..


  • Nickbulamadım  (26.03.21 12:15:28) 
İstanbul da 1+1 lerin kira getirisi gittikçe daha da hızlı artacak. ileride kalmak istemezseniz bile kiraya verebilirsiniz.


  • silver apple  (26.03.21 12:19:02) 
Uygun, temiz bulursan al. Evlendiğinde de kullanabilirsin. Çocuk olacağında da satar, üstüne 3-5 koyar 2+1 alırsın. Paran tl'de ise beklemenin alemi yok. 2+1 ev sahibiyim, 13 senedir istanbul'dayım. Evliyim.


  • prole  (26.03.21 12:46:51 ~ 12:47:56) 
Bizim ev 1+1. Net 65 m2. Üç kişilik bir aileyiz. Evi 1.5 sene önce 220 bine aldık. 40 bin lira yenileme masrafı yaptık. Evin şuan ederi 450 bin lira. Yani demem o ki, nerede olduğu önemli. Daire tipi sonraki iş.


  • makarnacanavari  (26.03.21 15:26:51) 
2 sene 1+1'de yaşadım, semti ve olanakları iyiyse alınır tabii ki. 1+1'de yaşayacak adamın gelir düzeyi aile yanında yaşamak zorunda olan tiplere göre genelde daha yüksektir o yüzden rezidans tarzı yerleri tercih ederler. O tarz bir yerden alabiliyorsan yapıştır gitsin, boş kalmaz.

Evlendikten sonra 2+1'e geçtik bu arada ama ev satılmasaydı daha da otururduk. Eski ev sahibi eşyalı kiraya vermişti bir de, kendi evindeki eski eşyaları bize taşımış kira üstüne 300-400 lira alıyordu.
  • roket adam  (26.03.21 19:56:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.