[]

KOSGEB kredi

KOSGEB kredilerinden bugüne kadar faydalanan oldu mu? Eğer olduysa bizle bilgileri paylaşırsa çok güzel olur. Mesela olmazsa olmazlar nelerdir, hangi yolu izlemek lazım, kredi alma şansımız nedir vs.




 
öncelikle KOBİ olmanız gerekiyor.
ardında KOSGEB üye olmalısınız.
kredilere gelince; kosgeb genelde ihracata dayalı kredi verir.
misal; bir yılda 100bin usd lik ihracak yapacağının garantisini verirsin oda sana 100bin tl lik kredi verir. yıl sonunda eğer bu 100bin usdlik ihracatı yaptıysan faiz almadan sana verdiği 100bin tl yi geri ister.
yani kısacası olay faiz almaz senden ama önce kendini sağlama alır.

bunun dışında cansuyu kredisi çıkarmışlardı ama bu sanırım artık yok.
şirketinde çalıştırdığın eleman sayısına göre sana kredi veriyordu.

kısacası kosgeb genelde fazisiz kredi uygular ama parayı bir seferde alır.
  • zenc  (23.05.10 21:10:29) 
kosgeb üyesi firma mühendisiyim, nitelikli eleman desteğini araştırınız internette...


  • karrdanadam  (23.05.10 21:55:10) 
15-20 çalışanlı KOBİ'yiz. Cansuyu kredisinden almıştık, 0 faiz ne de güzel olmuştu pek de güzel olmuştu. Onun dışında "zenc"in dediği gibi ihracata yönelik çok cillop krediler var, ama işte teminat fln dediği gibi aynen. onun dışında ucundan kenarından tarımla ilgili bi işiniz varsa tarım ve köy işleri bakanlığının da süper kredileri -yani bazılarının yarısı hibe olarak- var, ama onlara da sağlam bi proje ile başvurman gerekiyor vs.


  • mcd86  (24.05.10 17:14:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.