[]

Psikolojik bir takım sıkıntılarım var. Nasıl çözülür?

Bundan 2 sene önce başlayan bir takım sorunlarım var. Kafam çok karışık, zihnim bulanık. Yapmam gereken bir işe, izlediğim bir filme, okuduğum bir kitaba konsantre olmakta büyük güçlük yaşıyorum. Genellikle ruh gibiyim ve normal davranmak için kendimi zorluyorum. 1 sene önce doktora gittiğimde bana Wellbutrin vermişti ve ilk 5-6 ay gerçekten çok iyi geldi, normale döndüm ancak sonrasında sıkıntılarım yeniden başladı. Artık normal olmak istiyorum, ne yapmam lazım.

Paikiyatriden randevu aldım pazartesi için, ilaç mı verir ne olur sizce?


 
psikiyatriste değil, psikologa gitmeniz lazım.
gerek görülürse zaten psikiyatriye yönlendirirler, birlikte ilerlerler.
ilaçla bitmiyor bu işler, terapi lazım.

edit:
ilaç yazmadan önce sorunun biyolojik nedenli olup olmadığını, hatta ilaca ihtiyacınız olup olmadığını sorgulayan bir psikiyatr bulursanız ona gidin tabii.

ilaç kimyasal destektir, sorunları çözen, travmalarla yüzleştiren terapidir.
önce terapi.
sadece ilaç alınca anneden babadan gelen sorunlar, yaşananlar çözülmez, bastırılır.
sorunun biyolojik olup olmadığını anlamak için terapist de sizi gereken şekilde yönlendirip kontrol eder zaten.
  • blatta hiberna  (25.03.21 20:06:51 ~ 26.03.21 07:48:16) 
randevu alarak iyi yapmışsınız. bir uzmanın değerlendirmesi yerinde olur.


  • gadasiz  (25.03.21 20:07:23) 
psikoloji ve fizyoloji bir butun. saglıgına cok dikkat et. B vitamini D vitamini vs.. bu eksiklerini mutlaka gider. tahılı, sekeri, islenmis paketli gıdaları hayatından cıkar ve ciddi oranda spor ekle. farkı goreceksin.


  • orpheus  (25.03.21 21:17:18) 
Psikiyatr öncelikli. Çünkü daha önce bir ilaç tedavisi almışsın zaten, ayrıca durumun artık fiziksel tepkiler verecek kadar önemli. Ama psikiyatrdan lütfen kan tahlili iste, hormonlarına ilgili kan değerlerine baktırsın. Baktırmadan ezbere çalışan çok fazla doktor var, ezbere çalıştırtma. Belki de sadece b vitamini d vitamini ve demir/folik asit eksiğin vardır, yerine koyunca normale döneceksindir.


  • 1bir1bir1  (26.03.21 18:02:47) 
doktor daha iyi bilir ama yazdıklarınız ADHD'yi anımsattı.


  • false pretension  (26.03.21 19:09:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.