[]

Kedi Diş ve Diş Eti Rahatsızlıkları

Sokaktan sahiplendiğimiz bir kedimiz var. 7-8 aylık, kısırlaştırılıp sokağa salınmış bir kedi. Tüm sıkıntılarını tedavi ettirdik fakat bir türlü geçmeyen diş ve diş eti sorunları var. Fazla büyümüş köpek dişleri, diş eti çekilmesi ve diş eti enfeksiyonu var. İki veteriner muayene etti ve ikisi de kronikleşmiş olduğunu ve geçmeyeceğini söyledi.

Çiğneyemediği için gıdaları bütün yutuyor ve sindiremeyip kusuyordu. Bu sebeple uzun süre internette bulduğum tariflerden püre tipi mama yaparak besledim. Fakat sürdürülebilir olmadığı için tekrar kuru mamaya alıştırıyorum. Kuru mamayı bütün yutup kustuğu için, mamayı blenderda çekerek veriyorum. Toz ve kırıntı halinde olduğu için bu şekilde yiyebiliyor. Ağzı acıdığı için ve tabi ki püre mama daha lezzetli olduğu için hala onu istiyor.

Velhasıl, kedisinde geçmeyen diş ve diş eti sorunları yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Gerçekten geçmez mi? Geçmese de kontrol altına nasıl alınır? Kediyi rahatlatmak için ne yapabiliriz?

 
Şöyle bi deneyimim var benim. Kendi kedilerim değil ama apartmanda baktığım çocuklardan birinde aynı mıdır bilmiyorum ama benzer olduğunu düşündüğüm bir diş eti problemi var. Sürekli enfeksiyon oluyor diş etlerinde, bazı zamanlarda dili bile fazla geliyor sanırım hep dışarıda tutuyor, çok fazla salyası akıyor vs.. Ben de aylarca tedavi için veterinere götürüm getirdim, bazı dişleri çekildi, tonla antibiyotik yapıldı falan, düzeldi tekrar oldu düzeldi tekrar oldu. Veterinerimiz de bana aynı şeyi söyledi; kronik bir diş eti problemi bu zaman zaman tekrarlayacak. Bu çocuğun çok şükür ki sokak hayvanı olmasına rağmen çok uzun zamandır nüksetmedi enfeksiyonu ama oldu mu da bir türlü geçmek bilmiyor.

Sizin diğer sorunlarınız için bir şey söyleyemeyeceğim ama diş eti meselesi için bence çok evham yapmanıza gerek yok. Bu böyle devam edecek diye kabullenip çok arttığı zamanlarda bizim kız gibi götürüp tekrar iğnesini ilacını yaptıracaksınız. Mamayı çekmek yerine belki çok ufak taneli bi mama arayışına girebilirsiniz ya da sevdiği bir sıvı ile ıslatıp yumuşatarak verebilirsiniz.

Geçmiş olsun.
  • buff  (25.03.21 20:19:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.