[]

Dubleks Ev Soruları

Arkadaşlar ev bakarken karşımıza bir dubleks daire çıktı ancak daha önce tecrübemiz olmadığından duyuruculara sormak istedim.

Evin özelliği beton tavan. Çatı üzerinde ise sarı yün benzeri bir kaplama ve sarı tahta kaplama ve üzerinde şıngıl diye bir malzeme var. Ancak ev sahibi yazın sıcak olduğunu söyledi. Eğer yazın sıcak ise kışında soğuk olur fikrine kapıldım. Ev sahibi kışın sorun yaşamadıklarını söyledi. Ev ile bakmamız gereken neler olmalı? Neler tavsiye edersiniz?

Başka bir soru ise sonradan içten müdahele ile ayrıca bir izolasyon yaptırabilir miyiz? Yaptırırsak faydası olur mu?

Bu konuda tecrübesi olanlar özellikle aydınlatıcı bilgileri ve tecrübelerini paylaşabilir mi?

 
daha önce böyle bir soruya verdiğim cevabımı yapıştırıyorum. ısıtma kesinlikle çok zor oluyor. hem dubleks hem en üst kat olduğu için sanırım. bir de güneiş alıp almadığı önemli tabii. ilk baş tutarken çok tatlı vs gelmişti bize ama bir yerden sonra üstümüzü değiştirmek için bile yukarı çıkmaya üşenir olmuştuk. gün içinde de sürekli bir şeyler almak için çıkmak zor geliyordu. temizlik de zaten zor. süpürgeyi, viledayı taşımak. bizim merdivende ışık yoktu geceleri flaşla çıkmak zorunda kalıyorduk.


  • Olric  (25.03.21 15:06:14) 
Cam yünü var diyorsun. O zaman izolasyon sağlanmış olması lazım. Bu durumda niye sıcak olsun? Havalandırma mı yetersiz?
Bir de cam yünün ıslanıyor olma ihtimali geldi aklıma. Su çektiyse izolasyon işini ondan yapamıyor olabilir mi?

  • Mirket  (25.03.21 15:08:54) 
Kışın alt kattan 2 derece daha soğuksa yazın 4 derece daha sıcak olur. Ev sahibinin kastettiği bu. Taş yünü, ahşap kaplama ve şıngıl standart uygulama. Bunun dışında yapılabilecek olan pek bir şey yok, özellikle yaz için. Anca klima falan konulur. Kışın da su ve soğuk girmesin diye normal cam kenarı, duvar kenarı falan kontrol edilmeli. Yazın üst odalar pek kullanılmaz (gündüz vakti). Bir de yakıt maliyeti arakata göre fazla olacaktır.


  • prole  (25.03.21 15:09:14) 
Dubleks evde yaşıyorum, yeni taşındık. Alt katta salonda oda termostatı var ve 22.6 dereceye ayarlı. Üst kattaki yatak odası 20-20.5 derece civarında oluyor. Şu an için hafif serin olduğundan uyurken problem yaratmıyor hatta daha da iyi geliyor. Yazın nasıl olacak bilemiyorum daha yaz geçirmedik bu evde.

Evin cephesi de önemli olabilir. Bizimki kuzey cephe. Güney cephe evler daha sıcak olabilir diye düşünüyorum.
  • pispinti  (25.03.21 16:56:03) 
uc farkli cati kati evde yasadim, biri dubleksti. izolasyon iyiyse yazin sicak, kisin soguk olmaz. izolasyonun yeterli gelmedigini yazin egimli tavana dokunarak anlayabilirsin. ek izolasyon (iceriden) elbette yaptirilabilir. benim tecrube ettigim iki problem var.

ilki alt kat ile ust kat sicaklik farki. isinan hava yukari ciktigi icin ustkat, alt kata gore hep daha sicak oluyo. yazin ayri bi dert, kisin ayri bi dert.

ikincisi de su icmeye, tuvelete gitmeye alt kata inmek kadar iskence bi sey yok. eger ust katta da tuvalet varsa bu bir sorun olmaktan cikar elbet.

ust katinda kimse olmamasi, hele hele ust katta ortak duvar olmamasi komsudan gelen gurultuyu sifira indirdigi icin ben memnundum. ama klimasiz olmaz.
  • lamartin  (26.03.21 10:21:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.