[]

İnsanların tahammülsüzlüğü ve hata yapmak

Beyhan budak'ın bir videosunu izlemiştim asık surat alerjisi diye. İnsanların onayını aramakla ilgili bir sıkıntım var. Terapiye de gidicem yakın zamanda bu tarz durumlar beni üzüyor ya da sinirlendiriyor.

Ancak insanlar da çok tahammülsüz değil mi? Amazondan bir ürün almıştım yanlış sipariş vermişim. Siteden iptal ettim ancak gönderime çıkmış sonra. Bugün kargo gelince "yanlış almışım, teslim almasam olur mu?" dedim. Kurye "olur tabi" dedi. Daha sonra "uygulama üzerinden de bunu yapabilirdiniz buraya kadar gelmek zorunda kalmazdım" dedi. Ben de "siteden iptal ettim ama olmadı sanırım" dedim. "Uygulama üzerinden yapılıyordu" dedi. Uygulamadan da denemiştim ama bulamadım. Neyse bunda bir sıkıntı yok. Söylemesi iyi oldu zaten ve söylediği şeyde de sıkıntı yok ama söyleyiş şekli azarlar, sitemkâr bir şekildeydi. Buna sinirlendim ben. Yine de bir şey demedim uzatmamak için. bir sorun da yok ortada ama demek istediğimi anlamışsınızdır. Tavır, tonlama bahsettiğim şey. Biri normal bir şey söyler size ama ses tonu sinirlidir, gözlerini devirir falan. "Kusura bakmayın bir daha dikkat ederim" dedim tavırlı bir şekilde. Gereksiz taktığımın farkındayım ama insanlar da tahammülsüz değil mi? Yani görememiş olabilirim. Her işte sıkıntı yaşanır ve bu kadar basit bir işte tavır alması saçma geldi. Sorun insanların genelinin böyle olması. En ufak hatada bir tavırlar sanki kendileri hatasızmış gibi. Bu önemsiz bir olay ama bu tavır insanların genelinde var. Kendileri hata yapıyor ancak başkasının en ufak hatasını affetmiyor. Adamın işi zor vs. demeyin kuryelikten çok çok daha zor işte çalıştım.

Önemsiz bir şey ve gereksiz alındığımın farkındayım ama ben insanların hatalarına karşı daha anlayışlı oluyorken herkesin en ufak bir şeyde bir tavırlara girmesi rahatsız ediyor. Yani ben mi hatalıyım sizce? Daha neler oluyor bu ne ki diyebilirsiniz. Bu yüzden insanlarla çok muhtattap olduğum bir işim ya da hayatım yok zaten.

 
Size katılıyorum, ancak bunun zincir bir reaksiyon olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen en ufak bir hatasında, ya da kendi hatası olması bile gerekmez en ufak bir memnuniyetsizlikte kendisine hemen azarlar bir tavırla yaklaşıyorsa insanlar o da böyle öğrenmiş oluyor ve başkalarına uyguluyor.

Edit: berbat bir Türkçe ile yazmışım...
  • SiyamkedisiZorro  (25.03.21 14:30:57 ~ 14:32:20) 
Bilmiyorum bu tavır ülkenin genelinde yaygın. Mesela devlet dairesindeki memurlar, bir yöneticinin altında çalışanlara tavrı da genelde böyle.


  • nick bulamadim  (25.03.21 14:56:05) 
aynı sorunu iş yerinde yaşıyorum. şu an staj yapıyorum ve benimle ilgilenen kişi bazen bir şey sordugunda eksik cevapladığımda normal sorar gibi ama tavırlı şekilde devamını soruyor. ya da bir şeyi ben uzun yoldan yaparken kısa yolunu gösterecekken böyle bir garip tavır. ne var yani duzgunce söyle. sen de annenin karnında öğrenmedin.
terapi ben de alıyorum ve bu konuda da konustuk. önce sen onun yerinde olsan senin hakkında kötü düşünür müydün dedi. sonra sen hayatında çeşitli zorluklar yaşamıssın ve su an işine tutunmaya calısıyorsun. temkinli yaklaşabilirsin, hata yapabilirsin, bunlara rağmen o sana karşı kötü tavır takınıyorsa bu da onun problemi dedi. ben de kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.

  • Olric  (25.03.21 15:10:38 ~ 15:11:01) 
Haklısın, onun işi o sana tavır yapmaması gerekirdi. Yine haklısın çünkü hakkaten gereksiz takılmışsın.

Bu duyuru aslında "kendimi çok desteksiz, sıkıntılı, yalnız ve güvensiz hissediyorum lütfen biri beni anlasın" diye bağırıyor. Çok hassaslaşmışsın. Bir dönemdir geçecektir ama demek ki iç dünyanın öncelikle sana ihtiyacı var, bu ihtiyacı sen başkalarının hassas davranışlarına ya da onayına ihtiyaç duymak şeklinde algılıyorsun. Aslında sen kendine karşı hassas ve onaylayıcı, hoş görülü, anlayışlı, mümkünse sevgisini saygısını gösteren bir insan olmalısın ki başkalarından bunlaru hiç göremeyeceğini keşfedesin.

Doğan Cüceloğlu'nun İçimizdeki Çocuk isimli kitabını bi oku bak. Ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın.
  • 1bir1bir1  (25.03.21 15:26:07) 
hocam biraz yüzsüz davranmak gerçekten daha iyi oluyor bu ülkede. eğilip bükülüp özür diliyorsun, laf işitiyorsun. salağa yatıp "aaa yaptım ama olmamış demek" diye davranıp gülümseyip yolculamak gerekiyor sanırım. aşırı delirtiyorlar beni de böyle halleriyle. ama çok takılmıyorum, herkes istediği tepkiyi verebilir, vicdanım rahatsa yaptığım şeyi sorunlu görmüyorsam umursamıyorum.


  • lcha  (25.03.21 16:22:02) 
insanlar tahammülsüz çünkü çok boktan yaşıyorlar. kuryeler sabah 8'den akşam 8'e kadar malzeme dağıtıyorlar ama para kazanamıyorlar, genel olarak ülke çok boktan bir durumda.


  • co2s2  (26.03.21 12:35:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.