[]

Router / modem

Evimde 16 mbit (onu da veremeyen 9-10 mbit çeken) adsl var ve fiber altyapısı yok. telefonlar 4g 2 diş falan çekiyor.
Modemim ise ttnetin verdiği eski bir zyxel. Dual band falan değil yani, alakası yok beyazı sararmış bir modem. Buna rağmen ev teknoloji yuvası gibi , 4 kişinin kişi başı 3 cihazı aynı anda modeme bağlı oluyor zaman zaman fazlası da.ileride taşınacağım, bu nedenle fiber olan bir yere de gidebilirim şansa bağlı olarak. Taşınacak olmasam bile bu yavaş hıza tahammül etmek dışında yapabileceğim şeyler kısıtlı.

Pandemi sürecinde de acayip bir kullanım artışı oldu evde, uzaktan eğitimler, evden çalışmalar falan, yarım puan iyileşse bile kar benim için,

Bu nedenle aklıma en azından kablosuz bağlantının niteliğini değiştirmek geldi.

Şimdi sorum şu, ben tercihen eğer faydalı olacaksa sadece Router özelliği olan ama bunu gerçekten kaliteli yapan bir cihaz almayı düşünüyorum. Eski modeme bağlayıp kullanayım diyorum. Sonra ileride iyi internetle bir yere geçersem bu defa da fiber uyumlu bir modem alır Router ile birlikte kullanırım diyorum.

İnternet bağlantısında modemin ciddi bir önemi var mı, Router iyi olduktan sonra? Cidden bilmiyorum. Yok modem zayıf zincirdir diyorsanız modem router özelliği olan bir cihaz alacağım, ama şimdi bu altyapıyla da çok üst bişey almak istemiyorum bu senaryoda. Eğer ikinci seçenek mantıklı ise o zaman bir modem Router cihaz önerebilir misiniz standart kullanım için. İlerde fibere geçince düzgün bir modem Router alırım o senaryoda.

Ama yok şu internetinizle modeminiz en üst olsa da bir şey değiştirmez, sizin hayat kalitenizi sadece Router yükseltebilir diyorsanız Router almayı tercih ederim. Modemi sonra düşünürüz.

Teşekkürler.

 
Yalnız benim problemim çekiş gücü değil, modemin 1 metre yanında da memnun değilim yüklü kullanımda, repeater bu yönde katkı yapabilir mi pek sanmıyorum. Benim Router tercihimin nedeni gelen neti kablosuz olarak daha yeni bir teknoloji ile cihazlara iletmek. Bir de birbiriyle konulan cihazlara internet hızından bağımsız yüksek iletişim sağlamak.

Merak ettiğim şey modeminiz kötü olduktan sonra Router değişikliği hiç bir anlam ifade etmez denebilir mi. Sonuçta modem dağıtıcı değil, dağıtan birleşik veya ayrı şekilde kullandığımız modemler. Zaten eve gelen internetim kötü bu yüzden işin modem kısmına yatırım yapmak gereksiz olabilir mi acaba. Router yeterli midir.
  • eksisozlukokuryazari  (24.03.21 23:34:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.