[]

Far açık kaldı - Akü

Merhaba

2018 model sanderonun farları 4 saat açık kaldı. Fark edince hemen aracı çalıştırdım tek marşta rahat çalıştı ve radyo, sinyal, saat gibi araçlarda hiçbir gecikme / reset falan yoktu.

Gece olduğu için araç 30 dakika kadar gezebildi, sabah da 20-30 km yapar. Akü zarar görmüş müdür? Yoksa tekte çalıştı sorun yok diyebilir miyiz?

 
akü öyle zarar gören bir şey değil ya bu kadar düşünmeyin onu :)

aracı ilk çalıştırdığınızda hemen marş aldıysa gezmenize bile gerek yoktu, sabah tekrar çalışırdı. siz gezip işi sağlama almışsınız.
  • trajikomix  (24.03.21 22:59:21) 
tekte çalışması akünün zarar görmediği anlamına gelmez. araçtaki voltaj değeri kaç görünüyor ona bakmak lazım. içiniz rahat edecekse akücüye gidip aküyü ölçtürün.


  • false pretension  (24.03.21 23:10:19) 
Tamamen boşalsa da zarar görmezdi, şarj edilir yoluna devam ederdi.

Yalnız 4 saat far açık kasa boşalırdı, far değildir o park lambalarıdır. Bir hesap yapalım;

far amülün teki 55w olmalı, ikisi 110 watt, 5'er watt da arka ve ön parklar olsa (aynı anda yanarlar) 130 watt toplam tüketim.

130/12= yaklaış 11 amper saatlik tüketim, 4 saatte yaklaşık 44-45 amper tüketim demek bu. Akün olsa olsa 60 amperdir.

Yani 4 saat far açık kalsa akü boşalır, marş basamayacak değerlere düşer. Park lambalarıdır onlar.
  • John Bloor  (25.03.21 09:37:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.