[]

sigarayı yasaklamak karantinadan daha fazla yaşam kurtarmazmı ?

sigara yüzünden türkiyede günde 300 kişi ölüyor.
kovid tehlikesi için karantina önlemleri için yapılan mücadele, ödenen bedeller ortada (bence daha fazlasınında yapılmasıda gerekiyor).
sadece sigarayı uyuşturucu sınıfına sokmak çok daha kolay bir hareket ve daha fazla yaşam kurtarmazmı ?

sigara içmek bireysel özgürlüktür, yada kokain içmekde bireysel özgürlüktür o zaman gibi tartışmalara girmeden sadece matematiksel sonuç açısından haklımıyım sizce ?

 
sigara yasaklansa kaçak yollar çoğalır. bağımlısı tiryakisi çok. sigara yüzünden kavgalar adam öldürmeler bile çıkabilir.


  • jelly bear  (24.03.21 22:03:17) 
kaçak yollar çoğalır, me olduğu belirsiz merdiven altı satış olur, tüm bunlarla birlikte devlet vergi gelirinden de vazgeçmiş olur. yani şuan zararlı da olsa devlet kontrolünde.

sigara hayvan gibi pahalı, bu şekilde bırakan bırakıyor, şahsen sigara 10 lirayı görünce yeter artık diyip içmedim bi daha.
  • rayde  (24.03.21 22:11:54) 
Size katılıyorum ancak poşetler 25 kuruş olunca ayaklanan bir halk sigara yasaklanırsa birbirini keser diye düşünüyorum.


  • suicides underground  (24.03.21 23:09:39) 
Karantinanın mantıksızlığı/gereksizliği üzerine harika bir tespit olmuş bence.


  • plutongezegendegilmi  (24.03.21 23:28:54) 
Karantinanın olayı, sürü bağışıklığına ulaşana kadar hastalığı kontrol altında tutabilmek. Aksi takdirde bir anda bulaş yaşanırsa bütün hastaneler kitlenecek. İtalya'da olduğu gibi. O durumda hem covid hastaları, hem diğerleri tedavi edilemeyecek. Yoğun bakımlara erişim kısıtlanacağından acil müdahale gereken herkes risk altına girecek.

Sigara bunların hiç birine sebep olmuyor. Keşke sigaradan da ölen olmasa, yasaklansa vs ama karşılaştırmanız elmayla armut olmuş biraz.
  • evrim halkasi  (25.03.21 09:02:05) 
karantina ile sigaranın ne alakası var? küresel salgın boyutunda bulaşıcı bir hastalık söz konusu ve yayılma hızını yavaşlatmak, bu sayede aşı, tedavi şansı için zaman kazanmak ve sağlık kuruluşlarında yığılmayı önlemek için karantina uygulamaları yapılıyor. sigara ile bunun bağlantısını nasıl kurdun tam olarak?


  • reanarchy  (25.03.21 09:33:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.