[]

Pet sitting hakkında

Selamlar
Şimdi 1 aydır kırma labrador sahibiyiz. Eğitim falan aldiriyoruz, neyse.
Yazın bir iki hafta Türkiye'ye ziyaret plani var haliyle bir çözüm lazım.

Bizimkisi evde yalnız kalıp günde 2-3 kere birinin disari cikarmasini kaldiramaz bence. Kesinlikle bizim evde kalacak dog sitter bulmaliyiz. Köpek pansiyonuna da vermem çünkü orada kafese kapatacaklar vs içim el vermez.
Burada yabancilarin(expat, öğrenci vs) olduğu facebook grubu var. Orada sordum bilgisi olan var mi diye, 4-5 kisi yazdi, bir iki kisi hatta para almam ya nolcak falan kivaminda (biri italyan öğrenci biri amerikali bir anne 50li yaslarda. Para her türlü veririm, bedava is olmaz). Para kısmı önemli değil, önemli olan harbiden güvenecek birini bulmak.
Rover vs gibi uygulamalar var ama çok örnek gördüm yani o uygulamalarda çok güvenilir değil diye ve pet sittera verilecek para kadar da uygulamaya veriliyor, onun yerine pet sittera veririm diye düşünüyorum.

Siz ne dersiniz? Sizce böyle facebooktaki gruptaki kisilerle konusmak daha mi mantikli? Sonuçta facebookta ne yazdiklarini vs görüyorum. Bazıları referans da sunarim diyor.

Ne kadar Zor iş arkadas, zaten elemani birakmak koyuyor bir de tanımadığın insan daha da zor.
Aile/arkadaş yok, var olan da yüzlerce km ötede. Arabayla da gelemeyiz o kadar yolu iki hafta için.

 
aha dert ortagimi buldum :)

oncelikle sizin oralarda kopek otelleri nasil bilmiyorum ama burada(berlin) cok begendigimiz, tanidigimiz, sevdigimiz, guvenilir bir otel var. kopekleri kesinlikle kafese koymuyorlar. bir tane uyku odasi var. bir suru kopek yatagi var ve hepsi beraber uyuyor. kopek otelinin guzel yani da, kopekler icin cok fazla aktivite yapiyorlar ve kopegimiz cok guzel sosyallesti. biz 10 gun kadar birakmistik otele ve cok memnun kaldik. ancak kopeginizin duzenli bakima ihtiyaci varsa(duzenli taranmasi, kulak temizligi vs), tabii ki cok ugrasmiyorlar. yoksa, kesinlikle iyi bir kopek oteli.

ote yandan burada bir de pawshake var. neredesiniz bilmiyorum ama bir de pawshake'e bakin derim.

calistigim sirket dog-friendly oldugu icin neredeyse herkesin kopegi var ve insanlar kopegimi cok seviyor. birkac kisi de bakmak istemisti hatta. sirkette/calisma grubunda sorabilirsiniz.

onun disinda, biz munih'te bir kopek oteli/egitim merkezi bulduk. yazin turkiye'ye gidecegimizde oraya birakip hem iyi bir agility/ileri itaat egitimi hem de otel gibi kullanmayi dusunuyoruz. orasi bir de ormanda ve yaklasik 100 yildir ayni isi yapanlarin yeri oldugu icin icimiz rahat.

onerilerim bunlar. biraz zor ama yapacak bir sey yok. ben olsam facebook gibi amator yerlerden ziyade bu sitelere(pawshake gibi) ve otellere bakardim. ufak ihtimal ama berlin'deyseniz biz bakalim eheh :)
  • tannen  (24.03.21 11:46:22) 
@tannen hmm böyle bir otel bulursak olabilir gibi. Fransa'dayim ben ya. Ama var yani oteller falan sadece düzgünü bulmal lazım. Acaba götürüp deneyebiliyor muyuz nasıl davranacak vs diye bir bakayım buna.


  • logisticsmanager  (24.03.21 12:15:30 ~ 14:07:07) 
evet biz goturduk oncesinde. ortama isindi, kopeklerle oynadi filan. sonra da bir gece biraktik iyice alissin diye. ayrica her gun bize whatsapp'tan video da gonderdiler. iyisini bulursaniz, kopek oteli cok sahane bir sey.


  • tannen  (24.03.21 13:03:17) 
@tannen bir tane buldum, fena gözükmüyor (doğanın içinde zaten, eve de 5 km). Bir veteriner, barınak ve egitmene sorayım tanıyorlar mi diye. Açıkçası köpek oteli daha icime siniyor gibi. Sosyal de köpek, park da sürekli diğerleri ile oynuyor.


  • logisticsmanager  (24.03.21 14:00:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.