[]

icra durumunu nasıl öğreneceğim?

yılan hikayesine dönen bir para iadesi meselesi var da.. şuradan okuyabilirsiniz:
eksisozluk.com
noterden cayma hakkı kullandık, parayı vermediler, tüketici hakem heyetine gittik, lehe karar çıktı, para yine yatmayınca icraya verdik. daha önce hiç icralık bir durumum olmadı, tamamen cahilim. o yüzden süreci de anlayamadım. icra dairesi e-devlet’ten takip edin dedi ama dosya açık olarak görünüyor sadece, para ödendi mi ne oldu belli değil. açık olması taleple kapattırılan bir şeymiş anladığım kadarıyla, yani ben ya da onlar gidip bu iş bitti deyince kapatılcak.
icra dairesi asla ama asla telefonları açmıyor, kalkıp gidemiyorum da başka şehirdeyim, annem de gidemiyor, yaşlı..
deneyimi olan arkadaşlara sormak isterim. e-devlette görebilecek miyim durumu, “parayı verdiler, iş tamam” yazacak mı? yoksa illa kalkıp gitmeli miyim? nasıl takip edip, nasıl anlayacağım güncel durumu? bu arada 2 ay kadar oldu icraya vereli.

 
vatandas.uyap.gov.tr

bilgisayardan girin, solda dosya işlemlerine tıklayın, dosya sorgulamaya tıklayın, yargı türü icra seçin, aşağıda mahkemeniz çıkacaktır ona tıklayın, dosya sorgula diyin, gelen sonuçta dosya görüntüle diyin, üstte 3. sekme olan evraka tıklayın, dosyaya eklenen son 20 evrak üzerinden takip edin.
  • armagan abanuz  (24.03.21 09:30:06 ~ 09:32:48) 
teşekkür ederim, detaylı bir şekilde görebiliyorum şu an, çok teşekkürler.


  • ozgur bir kusun hatirati  (24.03.21 09:35:33) 
borçlu icra dosyasına parayı yatırırsa tahsilat makbuzu şeklinde düşer ordan anlarsınız. onun borcu ödemeden bu iş bitti demesiyle dosya kapanmaz. öncelikle tebligat ulaşmış mı ona bakın, ulaştıysa kesinleşmiş mi? kesinleştiyse ve ödemiyorsa istediğiniz şeye haciz koymak için talep gönderin.


  • Olric  (24.03.21 10:00:58) 
@olric hem fiziki hem de e-tebligat gönderilmiş görünüyor şubatta. ama o zamandan beri başka bir işlem/dosya yok..


  • ozgur bir kusun hatirati  (24.03.21 11:32:43) 
ulaştıktan sonra 7 gün içinde bir itiraz yapılmamışsa kesinleşmiş oluyor dosya. haciz koymak istediğiniz bir şey varsa işlem yapabilirsiniz.


  • Olric  (25.03.21 09:40:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.