[]

Ikametgah

Merhaba, arkadaşımın evine tasindim geçici olarak. O da geçici olarak başka şehirde ikamet ediyor. Simdi benim ikametgahı buraya almam gerekiyor çünkü hukuki işler var, posta gelirse buraya gelsin. Neyse E devlet üzerinden denedik. O bana muvafakat verdi, 5 gün süresi varmış. Ben de Adres bildirimi (birlikte oturma) kısmından bilgilerimi girdim ama "beyan vermeye çalıştığınız adresin niteliği adres bildirimine uygun değildir. En yakın ilçe nüfus müdürlüğüne başvurunuz" yazısı çıktı.
Nüfus müdürlüğünden adres bildirimi için randevu almak için adresi girdiğimde de bütün bina iş yeri olarak görünse de randevu aldım. Bu arada burası normal bir daire.
Adıma bu adrese kayıtlı bir fatura var ama e fatura var.
Yarın nüfusa gittiğimde e fatura çıktısı ve de arkadaşımın e devletten verdiği muvafakat ise yarar mı ve de is yeri olmasına rağmen ikametgahı buraya alabilir miyim sizce?
Teşekkür ederim.

 
Faturanın çıktısını alın, yeterli.

Ya da arkadaşınızla birlikte gidin, o da yeterli olur.
  • aynabugusu  (24.03.21 01:47:03) 
Yazayım nasıldı süreç. Arayan olursa.
İnternetten verilen muvafakat, internette gecerliymis. E devlette yani. Zaten çok yeni sistemmis,gecen hafta başlanmış uygulanmaya ve çogu kişi hata alıyormuş. Bizimki iş yeri olarak göründüğü için de olabilirmiş hata almamız.
Arkadasimla beraber gidemediğimiz için fatura ile ben boş daireye yerleşiyor gibi alabilirmisim ikametgahı. Ya da o başka şehirde de olsa nüfusa gidip muvafakat verip, ben burdan alabilirmisim.
Ben alıp ikametgahı ona muvafakat verdim ama onun da süresi var 1 hafta ve evle aynı şehirde olması gerekiyor.
E devletten muvafakat veremiyorum çünkü mevcut yerleşim yeri adres beyanı yokmuş. Saçma.
  • i-pek  (24.03.21 15:10:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.