[]

Kızın annesiyle babası kuzen

Görüştüğüm kızın annesiyle babası kuzen galiba, doğru anladigimdan emin değilim, ustelemedim de açıkçası.

Dünyaya sağlıklı çocuk getirmek isteyen biri olarak Bende biraz "hayır olamaaaz" tepkisi uyandırdı içimde bu olay. Belli etmedim.

Şimdi bu kızla bizim çocuklarımız olsa sıkıntılı değil mi?

Siz olsanız böyle bir kriteri önemser misiniz? Diyelim her şey güzel birbirinizi seviyorsunuz ama bu olay var.

 
kızda bir sıkıntı yoksa sizin çocuğunuzda da problem olma olasılığı düşük. genetik hastalıktan ziyade bende ahlak ve aile anlayışı ile ilgili farklılıklar daha çok gözüme çarpardı açıkçası. eşimin ailesinde kuzen evlilikleri olduğunu bilsem çocuğumu karşı tarafın ailesiyle pek görüştürmezdim.


  • roket adam  (23.03.21 19:25:39) 
Kız çene operasyonu geçirmiş. Galiba çenesi ya çok ilerde ya çok geride mi neymiş ameliyattan önce.

Çocuklarda da öyle bir şey geçme olasılığı var değil mi, anneden?

Edit: offf kendimden soğudum, yüzeysel miyim ne? Aslında hoşuma da gidiyor kız
  • yarey  (23.03.21 19:28:39 ~ 19:30:17) 
www.dentsuadiye.com valla genetik diyor burada çene konusuna.


  • roket adam  (23.03.21 19:35:38) 
Gebeliğin 12. Haftasında genetik tarama yapılıyor. Genetik hastalık varsa orada belli oluyor. Ayrıca bazı yöreler akraba evliliğini normak görüyor ama bence iğrenç bir şey. Etrafımda çok var. İkinci nesilleri genelde başkalarıyla evleniyor çocuklarında bir sıkıntı görmedim.


  • suicides underground  (23.03.21 19:43:33) 
-Otizmin nedeni günümüzde hala bilinmemekle beraber genetik temelleri olabileceği, çevresel faktörlerle tetiklendiği görüşü hâkimdir.
www.tohumotizm.org.tr

-Akraba evliliğinde önemli olan sorun sağlıklı olan bireylerin genlerinde taşıdıkları hastalıkların çocuklarına aktarılmasıdır. Bu açıdan önemli olanlar ise otozomal resesif ve bazı multifaktöryel geçişli hastalıklardır.
İnsan geni, bilinen yüzlerce resesif hastalıktan birine yol açabilecek 6-8 aleli heterozigot olarak taşır. Birinci derece kuzenler arası evliliklerde genlerin 1/8'i paylaşıldığında genetik olarak belirlenen hastalık riski %3'dür. Söz konusu tehlike aralarında kan bağı bulunmayan ana-babalardan doğan çocuklarda %2'dir. Birinci dereceden kuzenler arasındaki evliliklerde kendiliğinden düşük, ölü doğum, prematürite, beyin felci, multifaktöryel durumlarla (doğuştan kalça çıkığı gibi) sık karşılaşıldığı ancak bu insidans artışının düşük olduğu belirtilmektedir.
www.ttb.org.tr

sıkıntılı olsa yahudi cemaatler hastalıktan ve zeka geriliğinden kırılırdı.

sen onunla bir şey düşünme yine de, başka dünyaların insanısınız
(çene konusundaki kaygını ona da söyle)
  • esref  (23.03.21 19:53:26 ~ 19:57:04) 
Hayata, aileye, evlilige dair bakis acilariniz ayni mi ki? Benim aklima ilk gelen bu oldu...


  • invictae  (23.03.21 21:44:51) 
bence yüzeysel değilsin ben de çok takardım. çene problemi bu durumdan, belli.

yani çocuğunuzda bir sorun olmasa bile, kuzeniyle evlenebilmiş aile yapısı var ortada. bu sevgilinize de, onun yetiştireceği çocuğunuza da elbette sirayet edecektir. bu insanlar kayınvalideniz, kayınpederiniz olacak.

siz nasıl birisiniz, aileniz nasıl insanlar? bu aile yapısını kaldırabilecek bir profil misiniz? kaldıramayanlar olabilir. çocuğum özürlü olur mu yerine bunları düşünmeniz daha doğru ilk etapta.
  • kenarortay  (23.03.21 22:10:21 ~ 22:11:17) 
aile yapisi :/


  • ala09  (24.03.21 01:21:55) 
Benim babaannem ve dedem hala-dayı çocuklarıymış, çok aşık olarak evlenmişler. Mantık olarak bana ters. Zaten bir halamda da fiziksel engel vardı, daha sonra rahmetli oldu.
Sonra sağlıklı olan başka bir halam kızını amcasının torunuyla evlendirdi, ilk çocukları otizm spektrumuna sahip.

Böyle örneklere şahit olduğum için akraba evliliklerine sıcak bakmıyorum. Bana da çene olayının bundan kaynaklı olabileği geldi aklıma, ama bu da kesin bundandır diyemeyiz.

Seviyorsanız bence bunlara takılmayın, sonuçta akrabanızla evlenmeyeceksiniz. Ama evlenmeden önce ve hamilelikten önce yapılan sağlık kontrollerinde titiz davranırsanız bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Ben de sizin gibi ayrıntılara takılan biriyim, merak etmeyin bu sizi kötü biri yapmaz.
  • Hallegadola  (24.03.21 14:12:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.