[]

Anlaşılmayan Müdür

Bir e-ticaret şirketinde veri ile ilgili bir iş yapıyorum. İlk tam zamanlı işim ve işe başlayalı 5 ay oldu. İş ile ilgili çok fazla hata yaptığımı düşünüyorum. Haftada 3-4 hata yaptığım oluyor. Bazıları çok basit hatalar. Yaptığım iş de bunları gözden kaçırmaya müsait. Ekipteki diğer insanlar bana göre ne durumda uzaktan başladığım için bir fikrim yok, gözlemleme imkanım da yok. Yine de bu sıklıkta hata yapmamam gerektiğini düşünüyorum. Bu sıkıntımın ilk parçası, sizce yeni başlayan benim deneyimimde bir insan için çok yanlış yapmak normal mi?

İkinci kısmı ise şöyle, yaptığım hata müdürüm tarafından fark edildiğinde verdiği tepkiler çok kapalı oluyor. Mesela, a olması gereken bir iş var ve ben onu b yapmışım. Sadece "burası b" diye mesaj gönderiyor ve açıklama yapmıyor. Olay üstüne düşünüp kafamda kurarak kendi üzerimde çok fazla baskı yaratıyorum.

Kendisi tanıdığım en tepkisiz, duygusuz görünen insanlardan. Bunu konuşsam tamamdır farklı şekilde yaklaşayım diyecek ama yapısı böyle olduğu için iletişimimizi ne kadar doğrultabiliriz kestiremiyorum. Bu durum benim için çok yorucu olmaya başladı. Sevdiğim bir işi gerilerek ayaklarım geri geri giderek yapıyorum. Bu sebeple iş değiştirmeyi bile düşünmeye başladım. Başladığım işi 5 ay yapıp kaçmak da saçma olacak. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu, nasıl bir aksiyon alabilirim?

 
Bence hiç takmayın, muhtemelen diğerleri de benzer hatalar yaptığı için kısaca düzeltip geçiyor. Şahsen uzun uzun mail yazandan daha iyi olduğunu düşünüyorum ama tabii insanın iş alışkanlığına bağlı. Eğer ortalamadan fazla yanlış yaparsanız zaten sizinle yolları ayırırlar, bu durum yaşanana kadar kendinizi ekstra darlamayın, daha çok hata yaparsınız.


  • whoosie  (23.03.21 19:14:45 ~ 19:15:07) 
Bence yeni başladığıniz için hata yapmanız normal. Bu çok sık yaşanıyorsa her yaptığınız işi bir kez daha gözden geçirmenizi öneririm. Işinizin yapısı nasıl bilmiyorum ama illa ki gözden kaçanlar oluyor.


  • jjimyl  (23.03.21 19:21:11) 
+ikinci kısma benzer bir yöneticim var.Bazi insanlar iletişime kapalı oluyorlar,tarzı o şekilde gibi düşün. Ben bunu bana her şeyi detaylı anlatan iş arkadaşiyla aştım gibi. Sana tavsiyem iş yerinde daha iletişime açık birini bulmaya çalış ve ona tüm sorularıni sor:)


  • jjimyl  (23.03.21 19:27:37) 
Hiç takılmayın ilk işiniz olduğunu, sizin hata yapabileceğinizi bilerek sizi işe alıyorlar. Uzun uzun yazmamak tarzı olabilir. Bu kızdığı anlamına gelmez. Genellikle vakitleri olmuyor bizim müdürümüze on paragraf mail atıyorum “ ok, ilerleyin.” Diye cevap yazıyor:) alışırsınız normal bu.


  • suicides underground  (23.03.21 19:47:54) 
Muhtemelen ifşa olmamak için tiklemezsiniz ama :) şirket gitti gidiyor mu geçen bir etkinlikte oranın big data ekibinin başındaki adamı dinlemiştim ölü gibi konuşuyordu aynı


  • niyazi mısri  (23.03.21 21:21:14) 
@niyazi mısri ne güzel söylemişsiniz :)ama tutturamadınız ^^


  • vernonj  (24.03.21 23:27:20) 
Başlangıçta hata yapmanız normal ama yapmamanın yöntemleri var. En basitinden göndermeden önce işin üstünden bir daha geçin mesela, zamanla bu dikkat etme olayı alışkanlık haline geliyor ve hızlanıyor.

Yöneticiniz de normal bence, yani tarzı o, kötü bir niyeti var gibi görünmüyor.
  • plutongezegendegilmi  (24.03.21 23:48:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.