[]

ev ararken, alirken ogrendikleriniz?

daha 2 hafta oldu, kil ev sahipleri yanar doner emlakcilar ve aramaktin yoruldum.

kimseye samimiyetle yaklasilmamasi gerektigini
ve
ev arama isinde yakinlardan destek alinmasi gerektigini ogrendim. sizin var miydi ekleyecekleriniz.

 
Emlakçılar, kendileri para kazanmaya çalışan taraflı aracılardan fazlası değildir.
Alıcıya satıcıyı över, satıcıya alıcıyı över.
Çok güvenmeyin, kendiniz durumu iyice tartın anlamaya çalışın.
  • quaker  (23.03.21 18:49:04) 
Fiyat belli. %10-20 pazarlık payı düşünüp ona göre arasın. Yorulacak bir şey yok. Parayı verip alıyorsun.


  • bahriyeli  (23.03.21 18:49:52) 
bence de bu ev alma - kiralama işi biraz fazla abartılıyor. gidip konuşuyorsun, işine gelirse hemen tutuyorsun oluyor bitiyor. fiziki olarak uygun ve bütçene uygun evi seçmesi zor, yoksa ev sahipleri emlakçılarla ilgili hiç bir problem yaşamadım. yakınlarımı da asla kendi işime sokmam.

ha çingene pazarlığı yapan tiplerdensen o zaman büyük sıkıntı, benim pazarlık payım düşüktür. bi kere ev kiralarken pazarlık yapayım dedim adam evi bana vermedi direkt ahshhs o zamandan beri çok abartmıyorum pazarlığı.
  • roket adam  (23.03.21 18:56:47 ~ 19:08:51) 
Kiracılı ev almanın büyük dert olduğunu öğrenmiş oldum. Satışa kadar emlakci, satıcı ve hatta kiracı tabii tabii diye konuşurken sonrasında aman beni onla muhatap etme moduna girebiliyorlarmis ve kiracı çıkmak için bir ton masrafını talep edebiliyormuş. Yeni ev kirası depozitosu nakliyesi vs vs. Davalık olduk.


  • i-pek  (23.03.21 20:18:15) 
Ev ararken degil ama ev kiralarken ogrendigim en onemli sey su.Kendin ugrasma ver evini emlakciya o ugrassin.Emlakcilarin adi cikmis hakli olarak ama sacma sapan kiracilarin onlardan hicbir farki yok.


  • turkuaz  (23.03.21 20:41:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.