[]

İyi parti ve deva arasında kalsaydınız hangi partiye oy verirdiniz

Sb teşekkürler.




 
İyi Parti


  • dissendium  (23.03.21 18:34:56) 
iyi parti. akplilere oy vermek istesem gider akpnin kendisine oy veririm zaten, orjinali var yani.

ali babacan ve özellikle davutoğlu'ndan hiç hazzetmiyorum.
  • roket adam  (23.03.21 18:39:13) 
İyi parti.
Üstteki entry altına imza atarım.

  • zoghurt  (23.03.21 18:43:40) 
Deva
Meral akşener ali babacan’dan daha akpli (zihniyet olarak) daha çok reise benziyor. Üstelik iyi parti popülizme ve ırkçılığa da daha yakın. Meral akşener’in faili meçhullerle ilintisi var. Babacan daha rasyonel Akşener daha duygusal. Babacan başarılı bir adam, net, öngörülebilir. Akp geçmişi dışında kendisine yöneltilen herhangi mantıklı bir eleştiriye rastlamadım henüz.

  • but that was just a dream  (23.03.21 18:51:10) 
sandığa gitmezdim.


  • ghostinthemech  (23.03.21 18:58:28) 
ip ve deva kulislerde seçim için anlaştıkları söyleniyor. deva kadroları her geleni aldığı için sadullah ergin vb isimler yüzünden benden oy alamaz. zorda kalırsam ipe atarım.


  • mikahakkinen  (23.03.21 19:07:39) 
akp geçmişi olmasa deva, aşırı milliyetçiliği olmasa iyi parti


  • vernonj  (23.03.21 19:09:48) 
hangisi akpye daha çok zarar verecekse ona.

yani stratejik oy verirdim.

mesela deva'ya vereceğim oy farzediyorum bulunduğu ittifaki baraj atlattırıp akpden milletvekili çalacak gibi ise..

bonus : pbs.twimg.com
  • nuisance  (23.03.21 19:15:21 ~ 19:19:05) 
Boş


  • heritage  (23.03.21 19:27:30) 
Aynı şeyin laciverti.
Bu süreçte oy verilecek bir partide yok oda ayrı bir konu.

  • astronom bey  (23.03.21 19:44:12) 
İyi parti.

Babacan dediğimiz adam önce yüreği yetiyorsa 15 sene yolsuzluk hırsızlığa nasıl ne karşılığında göz yumdu onu anlatsın, af dilesin.
  • robin one persie  (23.03.21 20:19:53) 
Cevabım iyi parti ama İyi parti ve deva arasında kalmak çok ilginç. Yani davutoğlu ile babacan arasında kalınır da iyi parti - deva arasında kalmayı anlayamadım.


  • wilhelmwasmuss  (23.03.21 21:08:34) 
Akparti vs CHP değil ki hocam, niye ilginç olsun ki?

İki aşırı uç değil bence. İkisi de sağcı mı evet. İkisi de sert siyaseti sevmiyor, Meral Akşener, anladıkları dilden konuşuyor ama ileride, dilini yumuşatır mutlaka.

İkisi de ittifaklara açık mı evet. Gerçi mecburiyet söz konusu ama neyse.

Bir de Ali babacana muhtemelen makam vs teklif ettiler ayrılık sürecinde ama eliyle itti diye düşünüyorum.


Zamanında, akparti kurulduğunda oy vermeye yaşım yetmiyordu ama eleştiriyordum herkesin yanında. Bunu niye söylüyorum? Deva ileride, ılımlı çizgisini değiştirmez bence. Yakın arkadaşlarımın çoğu ilk iki seçimde AKP'ye oy verdi sonra koyu muhalif oldular. Ben en başından muhaliftim. (AKPnin ilk zamanlarina kanmadigim için, devaya oy verirsem kanmış olmam diye düşünüyorum kısacası).
  • mezarkabul  (23.03.21 21:38:10) 
Sağcı çok genel ve yetersiz bir tabir geliyor bana. İslamcılar ayrı bir ekol.

Çok alakasız partiler de birbirleri ile ittifak yapabilir siyaset mecbur bırakırsa o bambaşka bir durum.

İyi parti seçmenini MHP'nin AKP güdümüne girmesini kabullenemeyen milliyetçiler diye özetleyebiliriz çoğunlukla. Ali Babacan nasıl bir imaj yüklenirse yüklensin, bilen biliyor ki siyaset kültüründe siyasal İslam var ve AKP eskisi.

ALİ Babacan A oy verecek kitlelerin, milliyetçi bir partiye oy vereceğini sanmıyorum bir eğilim olarak.
  • wilhelmwasmuss  (23.03.21 22:27:52) 
İkisine de vermezdim. (Anketteki "kararsız" değilim, oldukça kararlıyım)


  • prole  (23.03.21 23:15:20) 
@wilhelm, son cümleniz genelleme olduğu için, aksi durum çok söz konusu olabilir. Ben kendimden yola çıkayım; cumhurbaşkanlığı seçimi zamanı, iyi Partiye ve Muharrem inceye oy vermiştim. Hayatımda hiç CHP'ye oy vermiş birisi de değilim.

Deva partisi, kurulduğunda aynısının laciverti demiştim ama Ali Babacani dinledikçe oy veririm ben bu adama dedim. Sonra tekrar Meral Akşenere yöneldim. Bunun iki sebebi var, birincisi mecliste ilk defa temsil edilmeme sebep olan parti iyi partidir :) ikincisi, Meral Akşener tek başına iyi bir muhalefet, ayak oyunlarına gelmiyor olması da büyük bir artı.

Bana kalırsa, siyah ve beyazdan çok gri var.

Ahmet Davutoğlunun partisi vs iyi parti olsa bana da çok garip bir vs gelirdi ama Ali Babacan çok da sırıtmıyor bence.

Abdullah Gül, Davutoğlu vs gibi değil babacan.
  • mezarkabul  (23.03.21 23:25:54) 
Bugün debeye giren şu entry genellemelerin çok da doğru olmayacağını anlatıyor aslında eksisozluk.com

Dedemiz, yeri gelmiş Ecevit'e oy vermiş yeri gelmiş Erbakan'a. Takım tutar gibi parti tutmaya gerek yok demek istiyorum ben kısaca.
  • mezarkabul  (24.03.21 11:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.